Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un desen realizat în tuş şi culoare cu Tintin şi câinele Snowy, adjudecat contra sumei de 505.000 de euro

etsy.com
Tintin

Un desen rar, realizat în tuş şi culoare, cu celebrul reporter Tintin şi câinele lui, Snowy, a fost adjudecat la o licitaţie din Paris contra sumei de 505.000 de euro, potrivit NEWS.RO.

Imaginea, extrasă din albumul de bandă desenată „Sceptre” din 1939 s-a numărat printre obiectele care au aparţinut lui Hergé (Georges Remi), belgianul care l-a creat pe Tintin, scoase la licitaţie sâmbătă.

O pagină originală din cartea „The Shooting Star” a fost vândută la preţul de 350.000 de dolari, însă o copie a „Destination Moon”, semnată de astronauţi americani, nu şi-a găsit cumpărător.

Au mai fost licitate cărţi, schiţe şi desene care au aparţinut lui Hergé.

Tintin este unul dintre cele mai cunoscute personaje de bandă desenată din lume. Traduse în 90 de limbi şi vândute în peste 200 de milioane de copii, cărţile care spun poveştile reporterului sunt şi astăzi populare.

Anul trecut, o pagină din cartea „Explorers on the Moon” a fost vândută pentru 1,64 de milioane de dolari, tot la o licitaţie în Paris, iar un desen rar cu Tintin în Shanghai din cartea „The Blue Lotus” a fost adjudecat contra sumei de 1,2 milioane de dolari, la o licitaţie în Hong Kong.

Citeşte şi: Analiză DURĂ a proiectului de Cod administrativ: 'Ultimul cui din sicriul pe care PSD îl pregăteşte pentru administraţia publică' .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.