Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un documentar despre Bob Dylan va fi lansat pe Netflix

Bob Dylan

Un documentar despre un legendar turneu susținut de Bob Dylan în anii 1975 - 1976, Rolling Thunder Revue, regizat de Martin Scorsese, va fi lansat pe platforma online Netflix anul acesta și este a doua producție a celebrului cineast despre muzicianul premiat cu Nobel, potrivit Variety, scrie Mediafax.

Producția "Rolling Thunder Revue: A Bob Dylan Story by Martin Scorsese" este descrisă de Netflix drept "parțial documentar, parțial film despre concert și parțial «vis febril»".

Informațiile despre acest film circulă de mai mulți ani, însă abordarea va fi una diferită de documentarul anterior al lui Scorsese despre Dylan, lansat în 2005, "No Direction Home: Bob Dylan", care s-a axat pe perioada "electrică" a artistului, din anii 1965 - 1966.

Deocamdată nu se cunoaște data exactă a lansării filmului, dar reprezentanții Netflix au confirmat că producția va include și interviuri cu Bob Dylan, de obicei foarte rezervat în acest sens.

Turneul The Rolling Thunder Revue a fost conceput ca o caravană artistică, incluzând, pe lângă muzicieni, poeți și scriitori. Printre participanți s-au numărat Joan Baez, Bob Neuwirth, Roger McGuinn, T Bone Burnett, Ramblin’ Jack Elliott, Ronee Blakley, Mick Ronson, Scarlet Rivera, Allen Ginsberg și Sam Shepard, care a publicat o carte despre turneu în 1977.

Citește și: Aretha Franklin ar fi fost jefuită înainte să moară

Regizorul unor filme precum "Crimele din Mica Italie/ Mean Streets", "Șoferul de taxi/ Taxi Driver" - premiat cu Palme d'Or la Festivalul de la Cannes, în 1976 -, "Taurul Furios/ Raging Bull", "Băieți buni/ Goodfellas" și "Casino", Scorsese a fost nominalizat de 12 ori la premiile Oscar și a câștigat trofeul Academiei americane pentru lungmetrajul "Cârtița/ The Departed".

Bob Dylan este unul dintre cele mai influente personaje ale secolului al XX-lea, fiind un simbol al inovaţiei în muzică şi cultură, primul artist care a îmbinat muzica populară cu ambiţiile intelectuale. A fost influenţat şi de autorii timpurii ai generaţiei Beat, dar şi de poeţii modernişti americani. A înregistrat mai multe albume care au avut un impact fulminant asupra muzicii comerciale: "Bringing It All Back Home and Highway 61", remasterizat în 1965, "Blonde On Blonde", în 1966 şi "Blood On The Tracks" în 1975. A rămas un muzician prolific şi în următoarele decade, când a lansat albume precum "Oh Mercy" (1989), "Time Out Of Mind" (1997) și "Modern Times" (2006). Dylan a câştigat numeroase distincţii de-a lungul vastei sale cariere, inclusiv 11 premii Grammy, un Oscar şi un Glob de Aur. A fost introdus în Rock and Roll Hall of Fame în anul 2000, a primit Polar Music Prize, iar, în 2012, preşedintele american Barack Obama i-a decernat Medalia pentru Libertate (Medal of Freedom). În 2016, Bob Dylan a primit premiul Nobel pentru Literatură.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.