Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un eșec răsunător în economie

ministerul economiei

Guvernul a ratat în 2015 toate privatizările pe care şi le-a propus, fie că e vorba de privatizarea Postei Române sau a combinatului Oltchim, fie de listările Portului Constanţa, a societăţii Aeroporturi Bucureşti sau CFR Marfă, scrie Adevarul:

Poşta Română. Poşta Română a consemnat anul trecut un profit net de 22,8 milioane de lei, după cinci ani de pierderi.

Oltchim. Aflat în insolvenţă din 2013, combinatul chimic Oltchim a înregistrat un rezultat net pozitiv de 10 milioane de lei în perioada ianuarie - septembrie 2015, acesta fiind cel mai bun rezultat de la intrare în procedură de redresare.

CFR Marfă. Intrarea CFR Marfă în ringul bursier este încă departe, în condiţiile în care societatea are nevoie de restructurare.

Aeroporturi Bucureşti. Fostul premier Victor Ponta anunţa în primăvara acestui an că vor fi listate în acest an atât Aeroporturi Bucureşti, cât şi Portul Constanţa. Paşi concreţi nu au fost făcuţi.

Portul Constanţa. Operatorii portuari au dus o luptă îndelungă cu conducerea companiei şi au acuzat că Master Planul Portului Constanţa este în total dezacord cu Master Planul General de Transport al României.

Tarom. Autorităţile au anunţat de mai multe ori în ultimii ani fie listarea, fie privatizarea companiei cu un investitor strategic, dar situaţia companiei este în continuare proastă. Conducerea companiei se pregăteşte de concedieri, afirmând că 40% din cei aproximativ 2.000 de angajaţi sunt rude între ei.

Cupru Min. Listarea a 15% din acţiunile Cupru Min a fost anunţată încă din anul 2014 de către fostul ministru al Economiei, Constantin Niţă.

Salrom. Fondul Proprietatea, care deţine 49% din acţiunile Salrom, a dorit în acest an listarea companiei pe bursă, astfel încât să îşi vândă pachetul de acţiuni. Numai că fostul ministru al Economiei Mihai Tudose s-a opus acestui plan şi a declarat că, dacă Fondul Proprietatea doreşte să îşi vândă pachetul, atunci ar trebui să facă instituţiei sale o propunere de vânzare, iar statul va cumpăra acţiunile.

Hidroelectrica. În timp ce Remus Borza, administratorul judiciar al Hidroelectrica, anunţa că încearcă o „aroganţă“ şi vrea să listeze compania direct din insolvenţă, fostul ministru al Energiei Andrei Gerea avertiza că societatea ar putea fi listată pe bursă abia în anul 2017.

Complexul Energetic Oltenia. Societatea a întâmpinat probleme din cauza afluxului de energie regenerabilă şi a excedentului de electriictate din piaţă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.