Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un șef din DIICOT acuză scurgeri de informații în dosare de trafic de droguri - Această vulnerabilitate există, a existat și va exista/ Reprosuri aduse poliției

sef antidrog DIICOT
Bogdan Voicu

Bogdan Voicu, propus de Tudorel Toader la conducerea Secției pentru Combaterea Traficului de Droguri din DIICOT, a declarat, luni, la audierea de la CSM, că scurgerile de informatii reprezinta o vulnerabilitate in cauzele de trafic de droguri.

"Aceasta vulnerabilitate a existat, exista si va exista. Unde exista trafic de droguri exista si sume mari de bani. Implicit aceste cantitati mari introduse pot beneficia in anumite momente de sprijinul de natura penala al unor persoane de la autoritatea vamala, IGPR, din din cadrul politiei. Au exista situatii si exista solutii de trimitere in judecata a unor astfel de persoane pentru infractiuni conexe de coruptie", a spus magistratul.

De asemenea, procurorul sustine ca a scazul numarul dosarelor de trafic de droguri din cauza calitatii informatiilor primite de procurori.

"Parghii pentru crestere numarului de dosare ar fi prin initierea unor discutii cu partenerii institutionali cu care colaboram, lucratorii de politie, DCCO, cu brigazile terioritale, iar la nivel central BCCO si DCCO. Din acest discutii pe care le avem cu acesti factori de decizie pot fi identificate grupari despre care exista informatii ca isi desfasoara activitatea In Bucuresti, Ilfov dar si pe teritoriul national, iar  in urma identificarii se poate realiza deschiderea unor investigatii complete. O alta posibilitatea este deschidera unor canale cu lucratorii politie judiciara ale politiei de frontiera. O alta abordare e intarirea cooperarii internationale cu parteneri traditionali din UE, cu SUA, dar si cu tari care nu fac parte din UE, Turcia , Ucraina, DIICOT avand inclusvi protocoale cooperare in materie penala", a declarat Bogdan Voicu.

Citeste si Șef din DIICOT, semnal de ALARMĂ privind DROGURILE - România riscă să devină țară furnizor. Numărul culturilor a crescut

Intrebat despre ajutorul acordat de Politia de Frontiera in cazul solicitarii unor date privind intrarea sau iesirea unor persoane din tara pe cale rutiera, procurorul a raspuns: "Ca urmare a intrarii Romaniei in UE exista libertate de circulatie si atunci aceste date nu pot fi obtinut cu toate ca anumite tari din UE, a se vede Germania, chiar daca initial nu au mai implementat astfel, au revenit ulterior pe aeroporturi, porturi de cu implementare unor astfel de date care ii ajuta cu privire la intrarile si iesirile unor persoane. Chiar daca am solicitat, si am solicitat , raspunsul e clasi - IGPF nu detine date cu privire la...- pe granita rutiera".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.