Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un fost ambasador al Ucrainei la Berlin face dezvăluiri savuroase: Germanii îi admiră pe ruși, de asta nu voiau să trimită arme

The sun
Vladimir Putin

Viceministrul ucrainean de externe, Andri Melnik, fost ambasador la Berlin, susţine că cetăţenii germani încă îi consideră pe ruşi o "mare naţiune", în pofida războiului declanşat împotriva Ucrainei şi a crimelor comise de armata rusă. "În pofida acestui război barbar al Rusiei, germanii adoră muzica clasică rusă, literatura, baletul, arta, păstrează o viziune romantică despre ruși ca mare națiune culturală, cred în rusul 'bun', nu numai în Navalnîi (Aleksei Navalnîi, liderul opoziţiei ruse, n.r.) - un fel de imagine combinată Tolstoievski (Tolstoi şi Dostoievski, n.r.)" - a explicat Melnik.

Diplomatul spune că Germania ar fi vrut să boicoteze Ucraina

Potrivit diplomatului, acesta a fost unul dintre motivele pentru care, la începutul invaziei, germanii nu au vrut să ofere arme serioase pentru ca armata ucraineană să poată lupta cu invadatorii ruşi.

"Principalul criteriu, probabil, a fost că germanii nu au vrut să vadă țara noastră ca un subiect cu drepturi depline, iar pe ucraineni - ca o națiune culturală (Kulturnation) gata să lupte pentru statalitatea sa. Rusia, pentru Germania, a fost, este și va rămâne un mare stat, un jucător geopolitic cheie pe continent, indiferent ce ar spune acum la Berlin despre Putin" - a explicat Melnik motivele pentru care Germania nu a dorit să furnizeze arme Ucrainei.

Potrivit acestuia, germanii se pregătesc deja încet-încet pentru o nouă ordine mondială postbelică, iar "Rusia nu va dispărea nicăieri din acest joc, Moscova va continua să joace un rol decisiv".

"Elitele politice germane nu ascund acest lucru nici măcar acum. Ucraina nu avea nicio semnificație specială pentru Berlin. Mai exact, eram ca un fel de teren de încercare în ceea ce privește constituirea progresivă a Germaniei ca mare stat, având în vedere în special rolul său de mediere în procesul de negocieri în formatul Normandia" - a afirmat Andri Melnik.

Potrivit diplomatului, acest lucru se datorează faptului că, pentru prima dată după cel de-Al Doilea Război Mondial, germanii au avut o misiune istorică unică, în tandem cu Franța, de a se ocupa de soluționarea unui conflict internațional, al cărui participant nu este oricine, ci un membru permanent al Consiliului de Securitate al ONU.

"Faptul că Merkel (fostul cancelar german Angela Merkel, n.r.) a reușit să ocupe această nișă prestigioasă, cu siguranță, a dat Germaniei soliditate și greutate suplimentară ca nou centru de greutate în politica internațională. Desigur, acest lucru nu a putut decât să mulțumească vanitatea politicianului german, care - mai ales având în vedere istoria dramatică - a primit brusc pârghii de influență fără precedent asupra Rusiei" - a adăugat demnitarul ucrainean.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.