Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un fost Avocat al Poporului intervine în scandalul de la vârful justiției: 'Procurorii nu sunt indepedenți. Ei sunt agenți ai Guvernului'

avocatul poporului

Gheorghe Iancu, fost Avocat al Poporului, a comentat miercuri dimineață, la Antena3, scandalul de la vârful justiției dintre ministrul Justiției Tudorel Toader și procurorul general Augustin Lazăr, afirmând că procurorii nu sunt independenți, ci sunt agenți ai guvernului, nu ai justiției.

„Numai judecătorii sunt independeți, procurorul, dacă ați citi cu atenția capitolul din activitatea judecătorească din Constituție, nu este independent. (...) Este o atitudine deasupra legii, deasupra Constituției. Dacă a greșit Constituția și eu zic că nu a greșit, trebuie să reparăm. Ce se întâmplă în acest moment este înțeles greșit, pentru că conținutul capitolului privitor la parchet este cu totul altul decât cel privitor la magistrați. Ei (c.n. procurorii) nu sunt independenți. Ei sunt agenți ai Guvernului, nu sunt ai justiției. N-au nicio legătură cu justiția. Dacă citiți secțiunea privitoare la procurori, există un Minister Public, care nu s-a înființat și care ține de executiv. Ei (c.n. procurorii) sunt sub autoritatea ministerului Justiției.”, a spus Iancu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.