Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un fost ministru al Economiei intervine în dezbaterile din coaliție: 'Nu trebuie crescut salariul minim brut, trebuie crescut salariul minim net'

bani-lei-salariu

Deputatul USR Claudiu Năsui a cerut, miercuri, coaliţiei de guvernare să crească salariul minim net şi nu pe cel brut, "care este doar o cifră contabilă".

"Referitor la toate discuţiile care au loc asupra creşterii salariului minim, reamintim că ceea ce contează cu adevărat este salariul minim net, adică salariul minim pe care angajaţii chiar îl primesc în mână. Salariul minim brut este o cifră contabilă, nimeni nu îl plăteşte, nimeni nu îl primeşte. Angajatorul primeşte salariul brut plus o contribuţie, angajatul primeşte salariul net. Dacă vrem să ajutăm într-adevăr economia, şi ăsta este şi mesajul nostru pentru coaliţia de guvernare PSD - PNL, nu trebuie crescut salariul minim brut, trebuie crescut salariul minim net, iar lucrul acesta poate fi obţinut printr-o reducere a impozitării pe un salariu minim. Noi avem deja un proiect pe circuit, am propus şi amendamente în sensul acesta, măcar gradual să începem să intrăm şi noi în rândul celorlalte ţări europene care nu supraimpozitează munca pe salariile mici", a spus Năsui la Palatul Parlamentului.

Deputatul USR Cristian Seidler a arătat că o parte din salariul minim ar trebui să rămână neimpozitat.

"Ştim că se vorbeşte despre o creştere la 3.000 de lei a salariului minim brut. Diferenţa între 2.550 brut astăzi, salariul minim, şi 3.000 de lei ar trebui neimpozitat, asta ar însemna 450 de lei în buzunarele românilor care lucrează pe salariul minim pe economie. Aceştia sunt în număr de 844.000, la începutul luni noiembrie", a afirmat Seidler.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.