Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un fost ministru al Sănătății deconspiră 'caracatița' din spatele scandalului transplanturilor: 'Sute sau mii de români au murit pe lista de aşteptare'

www.monitorulcj.ro
Mihai Lucan

Fostul ministru al Sănătăţii Vlad Voiculescu vorbeşte, într-un mesaj postat pe Facebook, despre transplanturile din România şi cum au fost tărăgănate procedurile şi reglementările domeniului pentru că, ”dacă nu ai reguli, nimeni nu te poate acuza de nimic”, iar în acest timp ”sute sau mii de români au murit pe lista de aşteptare” sau au trăit pentru că s-au împrumutat. ”Care este cea mai simplă metodă pentru a te asigura că poţi fura liniştit? Îţi faci singur regulile! Sau... nici nu le faci”, spune Voiculescu. Aceasta adaugă că ministrul Florian Bodog ”este ca o floricică. nu a văzut, nu a auzit”.

Mesajul fostului ministru al Sănătăţii postat, duminică, pe Facebook, se intitulează ”Despre hoţie, crimă, fente şi floricele” şi vorbeşte despre câteva ”fente” care au fost aplicate de ”mai-marii transplantului din România, cu domnul Lucan în frunte”.

Citește și: Consiliul Concurenței, INVESTIGAȚII incendiare la șase mari companii, unde au aplicat amenzi URIAȘE: Dezvăluiri din anchetă

Potrivit lui Voiculescu, fenta numărul unu a fost reprezentată de înfiinţarea Agenţiei Naţionale de Transplant (ANT) care însă nu a primit atribuţii.

”La 5 ani de la înfiinţare (2009), se înfiinţează Registrul Naţional de Transplant şi se emite un Ordin de Ministru care stabileşte ca obligaţie legală a Consiliului Ştiinţific al ANT elaborarea regulamentului de alocare a grefoanelor de organe, ţesuturi şi celule. La 7 ani de la înfiinţare (2011), Corpul de Control constată că Registrul nu funcţiona, cât despre regulament de alocare... nici atât. Se stabilesc noi termene, responsabili, etc. Cine era membru în Comisia de Control? Domnul #Bodog. Cine era preşedintele Consiliului Ştiinţific al ANT? Domnul #Lucan”, susţine fostul ministru al Sănătăţii.

Acesta povesteşte că, în 2016, a început controlul în domeniul transplantului, chiar ”de la periferia care devenise centru: ICUTR Cluj, feuda domnului Lucan”.

”Ameninţările nu ţin. Telefoanele nu ajung unde trebuie. Domnul Lucan vine la Bucureşti şi, împreună cu membri Consiliului Ştiinţific şi veşnicii şefi ai transplantului, organizează cu sprijin de la partid şi de la câţiva jurnalişti de butonueră o campanie media întru defăimarea mea şi a şefului corpului de control de la MS”, mai spune Voiculescu, conform News.ro.

Potrivit acestuia, în 2017, la ore după preluarea mandatului, Florian Bodog îl demite pe şeful Corpului de Control, cel care coordonase ancheta.

”Sute sau mii de români au murit pe lista de aşteptare, sperând, probabil, într-o minune. Sute sau mii de români au trăit doar pentru că s-au împrumutat, şi-au vândut casa, maşina, vaca. Domnul #Lucan face drumuri ceva mai dese la poliţie şi parchet, în continuare, însă, sunt sigur că se consideră nevinovat şi nedreptăţit”, mai spune Voiculescu.

Citește și: Se cere INTERVENȚIA lui Klaus Iohannis în problema legilor Justiției: 'Folosiți toate instrumentele pe care Constituţia vi le pune la dispoziţie'

Potrivit acestuia, regulament pentru alocarea oganelor încă nu există, iar drepturile pacienţilor sunt călcate în picioare.

”Domnul #Bodog este ca o floricică. Nu a văzut, nu a auzit. Nu a fost în comisia de control care a sesizat ilegalităţile de mai sus, nu a fost directorul direcţiei responsabile din MS pentru ani de zile, nici şef de cabinet de ministru, nici secretar de stat, nici secretar al Comisiei de Sănătate din Parlament, nici ministru de mai bine de 1 an. Concluzie: Care este cea mai simplă metodă pentru a te asigura că poţi fura liniştit? Simplu: îţi faci singur regulile!  Sau... şi mai simplu, nici nu le faci. Dacă nu ai reguli, nimeni nu te mai poate acuza de nimic. Şi dacă, totuşi, ai reuşit să încalci chiar şi regulile acelea puţine pe care ţi le-au făcut alţii... trebuie să îţi faci tu, legea ta! Şi acesta este motivul pentru care domnul Bodog şi acoliţii dânsului, în frunte cu coechipierii domnului Lucan precum domnul #Zota şi alţii, lucrează la o lege a transplantului (deja în transparenţă) care elimină orice regulă şi lasă selecţia primitorului de organ strict la mâna şefilor de clinică... adică a membrilor eterni ai Consiliului Ştiinţific al ANT, cei de la care odată s-ar fi aşteptat în urmă cu vreo 10 ani... regulile!”, îşi încheie Vlad Voiculescu mesajul, adăugând: Vă sună cunoscut? Penalii să îşi facă singuri legi? Probabil le vor spune «reforme»”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.