Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un fost subprefect de Cluj, înlocuit din funcție în 2019, a câștigat definitiv procesul cu MAI și Guvernul și se întoarce la serviciu

www.cugetliber.ro
justiție, judecată

Un fost subprefect al județului Cluj, înlocuit din funcție în 2019, se va întoarce în Prefectură după ce a câștigat definitiv un proces cu Guvernul României și MAI la Curtea de Apel Cluj, anunță MEDIAFAX.

Gyorke Zoltan anunță că, începând de săptămâna viitoare, va exercita, din nou, funcția de subprefect al județului Cluj.

Citește și: Klaus Iohannis a semnat! Când vor avea loc alegerile locale

„Prin HG nr. 54/8.02.2019 s-a dispus aplicarea mobilității din funcția publică de subprefect în cea de inspector guvernamental, astfel că am fost schimbat din funcția de subprefect al județului Cluj. Am contestat în instanță iar în 11 februarie 2020 instanța de judecată a admis cererea mea privind anularea hotărârii respective de guvern. Joi, sentința a rămas definitivă prin respingerea recursului formulat de Guvernul României și Ministerul Afacerilor Interne”, a spus Gyorke.

Magistrații Curții de Apel Cluj au reținut că în cazul lui Gyorke Zoltan au fost încălcate procedurile referitoare la adoptarea proiectelor de acte normative, hotărârea de guvern nu a fost motivată în fapt și în drept, iar aplicarea mobilității nu a fost dispusă în scopul și limitele expres prevăzute de lege.

Citește și: Estimările Guvernului: Menţinerea acestui trend de evoluţie ar putea să ducă la atingerea unui număr zilnic de cazuri între 1.200-1.600 la jumătatea lunii august

În urma deciziei Curții de Apel Cluj, unul dintre actualii subprefecți, Irina Munteanu și Budai Bela, va trebui să plece.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.