Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un gigant bancar, previziune explozivă - Virusul care a alertat mapamondul ar putea ieftini petrolul

Pixabay
sonda petrol

Banca Goldman Sachs a declarat că o posibilă scădere a cererii de petrol în China, din cauza coronavirusului, ar putea reduce prețurile petrolului cu aproximativ 3 dolari pe baril, în ciuda îngrijorărilor legate de situația din Orientul Mijlociu, relatează Reuters, conform Mediafax.

Boala a început în orașul central chinez Wuhan și s-a răspândit în restul țării, cu 440 de cazuri confirmate și nouă decese, fiind prezentă și în Statele Unite, Thailanda, Coreea de Sud, Japonia și Taiwan.

Viitorul procuror general, promovat printr-un FAKE NEWS de proporţii: Falsa eroină a OUG 13

Noul virus, despre care oficialii din domeniul sănătății spun că se poate transmite de la o persoană la alta, a îngrijorat piețele financiare, investitorii evocând efectele epidemiei SARS din 2002-2003, de asemenea un coronavirus care a apărut în China și a ucis aproape 800 oameni din întreaga lume.

„Translatând impactului SARS în volumele din 2020 obținem un potențial impact negativ de 260.000 barili pe zi asupra cererii globale de petrol”, a spus Goldman într-o notă. Estimarea include o scădere de 170.000 barili pe zi de carburant pentru avioane.

Un răspuns din partea OPEC ar putea limita un impact asupra cererii, dar incertitudinea inițială ar putea duce la o scădere a prețului petrolului, a adăugat Goldman.

Prețurile petrolului Brent sunt în prezent sub 65 dolari barilul, în timp ce petrolul american este cotat la aproximativ 58 dolari pe baril.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.