Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un important apărător al drepturilor omului, ARESTAT în Emiratele Arabe Unite - FOTO

Autorităţile din Emiratele Arabe Unite au arestat un laureat al unui important premiu pentru apărarea drepturilor omului, în cadrul unei anchete pentru publicare de 'informaţii false' şi apel la 'instigare la revoltă şi sectarism', informează marţi agenţia oficială WAM, preluată de AFP, potrivit agerpres.

Procurorul însărcinat pentru cazuri de criminalitate cibernetică a ordonat duminică arestarea lui Ahmed Mansoor, în baza unor 'dovezi (sub formă de) documente electronice', precizează WAM.

Bătălia pentru Damasc. Jihadiştii şi insurgenţii au lansat o nouă ofensivă violentă

Mansoor este acuzat că a folosit mass-media sociale pentru 'a publica informaţii false şi zvonuri şi pentru că a promovat idei tendenţioase, de natură să semene revoltă, sectarism şi ură', potrivit aceleiaşi surse.

I se reproşează, de asemenea, că a adus atingere 'unităţii naţionale şi păcii sociale şi că a subminat reputaţia statului şi incitat la neascultare'.

Ahmed Mansoor este laureatul, în 2015, al premiului Martin Ennals, de la numele fostului secretar general al Amnesty International, premiu care îi recompensează pe apărătorii drepturilor omului.

content-image

Organizaţia a reacţionat imediat la arestare şi a cerut eliberarea lui.

'Amnesty International este consternată de raidul nocturn care a dus la arestarea lui Ahmed Mansoor, un curajos apărător al drepturilor omului', a declarat, într-un comunicat, Lynn Maalouf, responsabil al acestei organizaţii, cu sediul la Beirut. 'Considerăm că Ahmed Mansoor a fost arestat pentru că şi-a exprimat în mod paşnic convingerile şi cerem eliberarea sa imediată şi necondiţionată', adaugă organizaţia.

Cel mai BOGAT om al planetei, faţă-n faţă cu preşedintele SUA - FOTO

Amnesty International precizează că o echipă de 12 poliţişti, printre care două femei, care a luat cu asalt apartamentul lui Mansoor la miezul nopţii şi a percheziţionat cameră cu cameră, inclusiv cea a copiilor, a fost arestat.

Mansoor a fost condamnat la trei ani de închisoare şi în 2011, într-un proces considerat ca fiind 'vădit injust' de către organizaţiile pentru apărarea drepturilor omului.

El a fost declarat vinovat, alături de alte patru persoane, de 'utilizarea internetului pentru a insulta liderii Emiratelor Arabe Unite şi a chema la boicotarea alegerilor'.

La acea dată, el a fost graţiat de către preşedintele Emiratelor, chiar în acelaşi an, însă privat de paşaport şi fiindu-i interzis să iasă din ţară.

Grecii continuă să trimită 'BOMBE în PLIC' la instituţiile economice europene

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.