Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un înalt oficial rus compară vizita lui Pelosi cu cea a lui Nuland în Ucraina: 'Consecințele au fost devastatoare. Ucraina a luat foc de atunci!'

nancy Pelosi

Vizita președintelui Camerei Reprezentanților a Congresului SUA, Nancy Pelosi, în Taiwan, este comparabilă ca amploare a consecințelor devastatoare cu călătoria în Ucraina, la Maidan, a Victoriei Nuland în 2014, a declarat miercuri vicepreședintele Consiliului Federației Rusiei, Konstantin Kosachev.

"De fapt, Victoria Nuland pe Maidan în 2014 și Nancy Pelosi în Taiwan în 2022 sunt atât în ceea ce privește gradul de iresponsabilitate, cât și amploarea consecințelor devastatoare", a scris oficialul rus pe canalul său Telegram, citează TASS. "Ucraina a luat foc de atunci", a adăugat el.

Marți seara, în ciuda protestelor Beijingului, Pelosi a ajuns în Taiwan. Aceasta este prima vizită a unui politician american de acest rang în ultimii 25 de ani. China a avertizat în repetate rânduri partea americană că, dacă călătoria va avea loc, aceasta nu va rămâne fără consecințe și vor fi luate măsuri dure.

Vezi și: China anunță reunificarea cu Taiwanul: 'Este inevitabilă!'

Taiwanul este guvernat de propria administrație din 1949, când rămășițele forțelor Kuomintang conduse de Chiang Kai-shek (1887-1975) au fugit pe insulă după ce au fost înfrânte în Războiul Civil Chinez. De atunci, Taipeiul a păstrat drapelul și alte atribute ale fostei Republici Chineze, care a existat pe continent înainte de venirea la putere a comuniștilor.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.