Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un incendiu declanşat la legendarele studiouri Cinecitta din Roma nu a produs 'pagube materiale grave'

incendiu pompieri

Un incendiu s-a declanşat luni la legendarele studiouri Cinecitta din Roma şi, deşi au existat temeri privind o evoluţie dezastruoasă în plină perioadă de secetă istorică, pagubele materiale au fost în cele din urmă mici, au precizat reprezentaţi ai studiourilor şi ai pompierilor, informează AFP.

Focul, care degaja fum negru şi dens vizibil de la o distanţă de mai mulţi kilometri, a izbucnit în timpul după-amiezii pe un platou din carton care reconstituie Florenţa din perioada Renaşterii, potrivit Agerpres.ro.

''Incendiul a fost stins. Nu au fost nici răniţi, nici persoane intoxicate, nici pagube materiale grave'', a anunţat un purtător de cuvânt al studiourilor, Marlon Pellegrini, într-un comunicat.

Distrus în întregime, platoul urma să fie demontat, au explicat pompierii pe Twitter.

În 2007, un incendiu spectaculos a devastat o magazie unde erau depozitate decoruri din supraproducţia de televiziune anglo-americană ''Rome'', care vorbeşte despre naşterea Imperiului Roman.

Numeroase capodopere clasice au fost turnate în ''oraşul filmului'', printre care ''Ben Hur'' (1959), de William Wyler, şi ''Dolce Vita'' (1960), în regia lui Federico Fellini.

În anii 1970, explozia producţiilor de televiziune şi criza producţiilor cinematografice a încheiat vârsta de aur a Cinecitta, care va traversa apoi o perioadă dificilă.

Privatizate, după care revenite sub controlul public în 2017, studiourile au găzduit din nou producţii străine la începutul anilor 2000, fără să-şi regăsească însă niciodată strălucirea de altădată.

Studiourile au anunţat anul trecut un plan de dezvoltare în valoare de 260 de milioane de euro cu ambiţia de a deveni până în 2026 ''un important pol cinematografic european'', pariind pe seriale şi emisiuni de televiziune.

Planul prevede dublarea suprafeţei studiourilor, crearea şi renovarea platourilor, construcţia unei piscine interioare şi a unui teatru cu un ecran verde 360 de grade.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.