Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un institut pentru studierea vieții în condiții extreme va fi înființat la Cluj

Agerpres
someri somaj

Un institut pentru studierea vieții în condiții extreme care va purta numele savantului Emil Racoviță va fi înființat la Cluj. Este primul de acest fel din România, potrivit Mediafax.

Rectorul UBB, Daniel David, susține că Institutul „Emil G. Racoviță” se va ocupa cu studiul vieții în condiții extreme și va extinde domeniul de la biospeologie la formele de viață de pe fundul oceanelor până la spațiul cosmic.

Ludovic Orban anunţă alocarea unor 'sume fără precedent' pentru sectorul de investiţii şi infrastructură, din mijlocul autostrăzii Comarnic-Braşov

„Institutul este gândit să se coordoneze academic cu alte institute internaționale de prestigiu din domeniu, dar, în logica cooperării colegiale și a concentrării de resurse, strâns coordonat cu alte unități din țară, care continuă linia de cercetare a savantului”, a spus David.

Primul institut de biospeologie din lume a fost înființat, în anul 1920, la Universitatea Regele Ferdinand I din Cluj, unde savantul Emil Racoviță a deținut și funcția de rector (1929-1930).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.