Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un jandarm montan a fost distins cu Emblema de Onoare a MAI: a salvat nouă copii de la inundaţii

digi24.ro
jandarmerie

Un jandarm montan din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean (IJJ) Bistriţa-Năsăud a primit marţi, în cadrul şedinţei de evaluare a activităţii inspectoratului din anul 2020, Emblema de Onoare a Ministerului Afacerilor Interne pentru implicarea sa în salvarea a nouă copii, în timpul inundaţiilor produse în luna iunie a anului trecut în comuna Rodna, potrivit comunicatului de presă remis de IJJ, informează Agerpres.

"Plutonier adjutant Bindiu Iosif este unul dintre jandarmii care a intervenit pentru salvarea a nu mai puţin de 9 copii în timpul inundaţiilor care au lovit localitatea Rodna în luna iunie 2020. Acesta este încadrat la Postul Montan Rodna şi a făcut parte şi din echipajul care în luna august a urcat la peste 2.100 m altitudine, pentru salvarea unui bărbat care fusese înţepat de albine. Plutonier adjutant Bindiu Iosif este al doilea jandarm care a fost distins cu Emblema de Onoare a Ministerului Afacerilor Interne, după sergent major Boca Ioan din cadrul Detaşamentului 1 Jandarmi Mobil Bistriţa, care a primit această distincţie acum trei ani", se menţionează în comunicat.

Potrivit raportului de activitate, în anul 2020, jandarmii bistriţeni au executat 8.799 misiuni de ordine publică, în creştere cu 17,76 %, faţă de anul precedent.

Citește și: RAPORT despre Wuhan făcut de Departametul de Stat al SUA: 'Un accident de laborator ar putea semăna cu un focar natural'

O atenţie deosebită a fost acordată dezvoltării Jandarmeriei Montane, prezenţa jandarmilor în zona de munte asigurând turiştilor un grad sporit de siguranţă, garanţia unei intervenţii rapide în condiţii climaterice deosebite, precum şi o implicare activă.

Anul trecut, jandarmii montani din Bistriţa-Năsăud au asistat 27 de persoane aflate în dificultate în zona de competenţă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.