Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un jurnalist de la Antena 1 și Antena 3 a intrat în GREVA FOAMEI: Acuzații grave la adresa Poliției / VIDEO

Un jurnalist care deţine o publicaţie online din Valea Jiului a declarat luni greva foamei în faţa sediului Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Hunedoara, din Deva, acuzându-l pe şeful instituţiei că ar încerca să blocheze anumite investigaţii pe care ziaristul le-ar fi realizat în urma unor informaţii primite de la diverşi poliţişti.

Jurnalistul Robert Vagner, de la site-ul observatorulnational.ro şi colaborator al televiziunilor Antena 1 și Antena 3, susţine că şeful IPJ Hunedoara, comisarul şef Liviu Dumitru, ar fi dispus efectuarea unor verificări în ceea ce priveşte societatea comercială pe care o deţine ziaristul, fără să existe un dosar deschis în acest sens. În plus, afirmă Vagner, verificările ar scopul de a-l "intimida' şi de a-i îndepărta pe clienţii de publicitate ai ziarului online.

Citește și: Dezvăluire incredibilă! Fiica ministrului Petre Daea le-a cerut bani colegilor ca să plece la mare

"Aceste verificări sunt un act de intimidare şi şantaj (...) împotriva mea. Dosarul nu este, ceea ce înseamnă că au făcut nişte verificări despre Vagner, cum să-l tocăm", a declarat jurnalistul, care a precizat că "se gândeşte" să renunţe la protest doar după ce şeful IPJ Hunedoara va fi schimbat din funcţie.

Robert Vagner a mai spus se află în proces cu şeful IPJ Hunedoara, termenul fiind stabilit la Tribunalul Hunedoara pentru 17 octombrie.

Citește și: Lovitură dură încasată de un fost ministru! A fost condamnat la ÎNCHISOARE

În replică, conducerea IPJ Hunedoara a transmis că jurnalistul a fost invitat la o discuţie în vederea găsirii unei soluţii legale la cererile sale, însă acesta ar fi refuzat această cale de dialog.

"După ce a luat act de nemulţumirile cetăţeanului, care s-a recomandat ca reprezentant al unui trust media şi s-a exprimat public şi prin intermediul unei publicaţii on-line, conducerea I.P.J. Hunedoara şi-a manifestat întreaga disponibilitatea spre dialog şi consiliere, în vederea identificării unei soluţii legale la doleanţele bărbatului, care, însă, a refuzat dialogul. Precizăm faptul că toate sesizările anterioare ale acestuia au fost înaintate, spre soluţionare, structurilor competente", se arată într-un comunicat al IPJ Hunedoara, remis AGERPRES.

Citește și: ATENȚIE! Ce salariu și pensie BABANE încasează cel mai bătrân sfătuitor al președintelui Iohannis

Instituţia reafirmă faptul că activitatea IPJ Hunedoara se desfăşoară cu "respectarea strictă a procedurilor în vigoare şi are la bază principiul legalităţii, al supremaţiei legii, potrivit căruia nimeni nu este mai presus de lege, al respectării prezumţiei de nevinovăţie şi a drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale cetăţeanului'.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.