Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un manelist CELEBRU a ajuns în faţa procurorilor: Cântăreţul, audiat la DIICOT în dosarul clanului 'Butoane'

DIICOT

Cântăreţul Florin Salam a fost audiat în calitate de martor, marţi, la sediul DIICOT, într-un dosar în care membri ai clanului "Butoane" din Giurgiu sunt acuzaţi de camătă, şantaj, proxenetism şi trafic de minori.

Citeşte şi: Lovitură DURĂ: Compania OMV Petrom, condamnată la AMENDĂ PENALĂ pentru ucidere din culpă

Florin Salam a stat aproximativ o oră în sediul DIICOT, iar la ieşire nu a dorit să dea prea multe amănunte jurnaliştilor.

"Treaba mea este să cânt. Să îmi fac meseria cum trebuie", a spus Salam, potrivit AGERPRES.

Avocatul său a explicat că Florin Salam a dat o declaraţie în calitate de martor, însă nu acuză pe nimeni de ceva, subliniind că este vorba despre un dosar în care sunt cercetate fapte conexe de crimă organizată, care vizează activitatea unor clanuri.

În octombrie 2017, procurorii DIICOT au reţinut 16 membri ai clanului "Butoane" din Giurgiu, acuzaţi de constituire a unui grup infracţional organizat, camătă, şantaj, fals în înscrisuri sub semnătură privată, înşelăciune, spălare de bani, proxenetism, organizarea ilegală a jocurilor de noroc, trafic de minori.

Citeşte şi: Scandalul din jurul şefei DNA, sub lupa unui şef din Tribunalul Bucureşti: 'Eu AŞ FI PLECAT de mult din funcţia de conducere...'

Procurorii susţineau că, începând cu luna iunie 2012, pe raza municipiului Giurgiu s-a constituit un grup infracţional organizat, cunoscut sub denumirea de clanul "Butoane", ai cărui membri foloseau persoane interpuse pentru infracţiuni de camătă, şantaj şi proxenetism. Sumele de bani astfel obţinute erau introduse în circuitul licit, prin achiziţionarea de terenuri, imobile sau autoturisme de lux, pe numele membrilor grupării sau ale interpuşilor.

S-a reţinut că, în perioada anilor 2012 - 2017, membrii grupării au procedat la acordarea de diverse sume de bani cu titlu de camătă, percepând dobânzi cuprinse între 10% - 15% lunar, persoanele care se îndatorau în acest mod fiind nevoite să lase drept gaj locuinţele sau autoturismele.

În cazul persoanelor vătămate care nu puteau restitui dobânzile impuse se recurgea la ameninţări şi chiar corecţii fizice în vederea înapoierii sumelor de bani datorate.

Citeşte şi: MILIOANE de euro pentru una dintre cele mai aşteptate autostrăzi din România: Finanţare FABULOASĂ de la Comisia Europeană

O parte a grupării a acţionat pe teritoriul unor state din Schengen, în special Austria, Germania, Suedia, dar şi în Marea Britanie, în vederea obţinerii de profituri în urma facilitării practicării prostituţiei de către tinere racolate în special de pe raza judeţului Giurgiu. Unii dintre proxeneţi le luau pe tinere în căsătorie şi profitau de naivitatea lor pentru a obţine sume consistente de bani în urma serviciilor sexuale prestate contra cost de către tinere, banii fiind investiţi în achiziţionarea de autoturisme, imobile sau accesorii de lux.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.