Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un membru al Gardienilor Revoluţiei a fost împușcat mortal la Ispahan

FARS
Gardienii Revolutiei

Un membru al Gardienilor Revoluţiei, armata ideologică a Iranului, a fost ucis prin împuşcare luni, la Ispahan, potrivit presei oficiale iraniene, relatează AFP.

El a fost ucis prin împuşcare într-un atac armat în acest oraş situat în centrul ţării, anunţă adjunctul guvernatorului local Mohammad-Reza Jannessari, citat de agenţia oficială iraniană de presă Irna.

O anchetă a fost deschisă în vederea identificării ”autorilor” atacului, potrivit agenţiei, care nu face alte precizări, scrie news.ro.

Doi atacatori, la bordul unei motociclete, au tras cu arma automată asupra unor agenţi de securitate la Ispahan, la jumătatea lui octombrie, şi au ucis un colonel de poliţie şio doi paramilitari.

Atacul de luni intervine în contextul în care Iranul este zguduit de un val de manifestaţii, după moartea la 16 septembrie a lui Mahsa Amini, o iraniancă kurdă, la vârsta de 22 de ani, arestată de Poliţia Moravurilor, care o acuza că a încălcat codul vestimentar strict al Republicii islamice.

Zeci de persoane, în principal manifestanţi, dar şi membri ai forţelor de ordine, au fost ucişi de la începutul acestei contestări, porivit autorităţilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.