Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un milion de americani au fost deja vaccinați în SUA

vaccinare antigripala

Un milion de americani au primit deja prima doză de vaccin anti-COVID-19, a anunţat miercuri directorul principalei agenţii federale de sănătate publică din SUA, informează AFP, potrivit Agerpres.

"Statele Unite au încheiat astăzi o etapă preliminară, dar crucială. Autorităţile locale au raportat acum că peste un milion de persoane au primit prima lor doză de vaccin anti-COVID-19", a comunicat Robert Redfield, în contextul în care săptămâna trecută au fost distribuite trei milioane de doze.

Dr. Moncef Slaoui, consilier principal în cadrul programului guvernamental de imunizare, a declarat însă reporterilor că obiectivul imunizării a 20 de milioane de persoane până la sfârşitul anului "probabil nu va fi atins".

Statele Unite îşi propun să imunizeze 100 de milioane de persoane până la sfârşitul primului trimestru al anului 2021 şi alte 100 de milioane înainte de sfârşitul celui de-al doilea trimestru.

Citește și: 'Am adus 300.000 de euro pentru campania din 2009-Situația mea și a soțului permitea', a spus Udrea în fața instanței -A explicat că nu știe nimic despre fapte

Două vaccinuri, produse de Pfizer / BioNTech şi Moderna, au fost aprobate până acum pentru distribuire de către autorităţile sanitare din Statele Unite, care au început campania de vaccinare pe 14 decembrie.

Imunologul Anthony Fauci a estimat că dacă operaţiunea de vaccinare a populaţiei americane va decurge fără probleme, SUA ar putea ajunge la un nivel de imunizare de 70-85% până în vara anului 2021.

Potrivit estimărilor expertului, persoanele prioritare, cele care trăiesc în casele de bătrâni, personalul medical, lucrătorii din domeniile esenţiale sau persoanele cu risc ar urma să fie vaccinate până în luna martie sau începutul lunii aprilie.

Totodată, căsătoriile ar putea fi reluate în mod normal până în iunie sau iulie 2021, a mai lăsat să se înţeleagă dr. Fauci.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.