Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un milion de lei este bugetul AFCN pentru proiectele editoriale

twitter.com
carti

Administrația Fondului Cultural Național (AFCN) a lansat, marți, un apel de proiecte editoriale pentru care dispune de un buget de 1 milion de lei, alocat prin subvenție de Ministerul Culturii și Identității Naționale, potrivit unui comunicat, potrivit mediafax.

"Regretăm întârzierea lansării sesiunii de finanțare față de data prevăzută și asigurăm operatorii culturali că vom continua să dedicăm timp și energie pentru consolidarea predictibilității procesului de finanțare derulat de AFCN. Consiliul împreună cu echipa AFCN vor continua să informeze corect și transparent publicul și să fie în permanență deschiși dialogului", a declarat Roxana Trestioreanu, președinta Consiliului.

Citește și: Adevărul a ieșit la iveală! Cine sunt cei care primesc cele mai mari pensii

Bugetul sesiunii III / 2019, alocat prin subvenție de la Ministerul Culturii și Identității Naționale, este de 1 milion de lei și acoperă trei secțiuni editoriale: Carte (inclusiv ediții critice), Reviste și publicații culturale și Ediții de poezie.

"Ne bucurăm ca în Anul Cărții putem să anunțăm o creștere a bugetului alocat față de anul trecut. Sperăm să continue să crească și în anii ce urmează și să reușim astfel să facem posibilă realizarea a tot mai multe publicații culturale", a precizat Irina Cios, directoarea AFCN.

Pentru sesiunea III/2019 Consiliul AFCN a definit priorități specifice disjunctive, fiind suficientă adresarea unei singure priorități pentru a putea obține punctajul maxim. Tirajul minim obligatoriu constituie criteriu de eligibilitate. De asemenea, titluri editate sau reeditate în ultimii 15 ani nu sunt admise pentru finanțare. Nu sunt eligibile revistele publicate de uniunile de creație membre ANUC finanțate în baza legii nr. 136/2015, art. 1 (1).

Citește și: Liviu Dragnea: Trebuie eliminată pensia specială pentru parlamentari

Apelul de proiecte care conține bugetul detaliat, plafoanele de finanțare pe secțiuni, prioritățile specifice, condițiile de participare și calendarul de derulare pot fi consultate pe pagina de internet a AFCN.

Începând cu 21 mai se deschide și aplicația de depunere a candidaturilor pentru constituirea comisiilor de evaluare și selecție. Candidatura se depune individual, prin completarea unui profil personal în aplicația online, accesibilă la www.afcn-experti.ro, urmată de selectarea butonului de înscriere la sesiunea curentă și selectarea a maximum două secțiuni de expertiză.

Citește și: Liviu Dragnea continuă războiul: ‘Dacă ăştia vor reveni la putere, vor face un sistem mult mai dur decât l-au făcut Coldea şi Kovesi’

Toate informațiile și documentele necesare înscrierii proiectelor editoriale sunt disponibile online la www.afcn.ro/finantari-proiecte-editoriale.html. Pentru mai multe detalii despre sesiunea de finanțare, candidații pot contacta organizatorii telefonic sau prin e-mail, la adresa contact@afcn.ro .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.