Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un ministru dezvăluie ce va discuta la întâlnirea cu Iohannis: două subiecte importante

Facebook
cotroceni

Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Adrian Oros, a anunţat că discuţiile programate marţi la Cotroceni cu preşedintele României vizează Programul Naţional Strategic şi Programul Naţional de Relansare, două teme care ar fi trebuit să fie subiectele principale atât ale autorităţilor cât şi ale fermierilor", dacă în aceste an nu ar fi fost pandemia de Covid-19 şi seceta.

"Problema rectificării o să o avem în Guvern, iar la Cotroceni discutăm Programul Naţional Strategic şi Programul Naţional de Relansare, cele două subiecte care, dacă nu ar fi fost această pandemie şi dacă nu ar fi fost această secetă, ar fi trebuit să fie subiectele principale atât ale noastre cât şi ale fermierilor, pentru că este foarte important. Din păcate, a fost lăsat aşa în umbră din punct de vedere al atenţiei dumneavoastră acest Program Naţional Strategic, dar care, în opinia mea, nu şi-a pierdut din importanţă. Este vital cum decidem acum să finanţăm agricultura României în următorii 7 ani şi cum să alocăm sumele respective", a precizat Adrian Oros, întrebat ce va discuta la întâlnirea de marţi cu preşedintele României, scrie agerpres.ro.

El a precizat că negocierile cu asociaţiile fermierilor pe PNS sunt în grafic. "A fost acea perioadă de aproape trei luni în care nu am reuşit să ne întâlnim, apoi am refăcut întâlnirile, unele şi prin prezenţa liderilor asociaţiei, altele prin videoconferinţe. (...) De la Bruxelles semnalele nu sunt doar pentru România, sunt pentru toate ţările, pentru că toate ţările au elaborat sau sunt în curs de elaborare a Programelor Naţionale Strategice, pe de o parte, iar pe de altă parte fiecare ţară vrea să atragă cât mai mult prin programul acela de creşterea rezilienţei şi de relansare economică. La finele săptămânii următoare o să avem prima întâlnire. Sper ca evenimentele sanitare să ne permită să participăm la întâlnirea din Germania legată de cele două subiecte", a adăugat ministrul Agriculturii.

Răsturnare de situație semnalată de Nelu Tătaru: Asimptomaticii refuză externarea


Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR), Adrian Oros, a susţinut o conferinţă de presă având ca temă rectificarea bugetară.

Preşedintele Klaus Iohannis va avea marţi, la ora 15:00, la Palatul Cotroceni, o şedinţă de lucru cu prim-ministrul Ludovic Orban şi membri ai Guvernului, a anunţat Administraţia Prezidenţială.

Vor participa vicepremierul Raluca Turcan, ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu, ministrul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, Virgil Popescu, ministrul Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor, Lucian Bode, şi ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Adrian Oros.

La finalul şedinţei, şeful statului va susţine o declaraţie de presă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.