Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un minor imigrant a fost arestat după ce a ucis o tânără

migranti

Imigranţii sunt acuzaţi de noi fapte reprobabile. Un solicitant minor de azil a fost arestat luni in Suedia, fiind suspectat ca a omorat cu o arma alba o angajata a centrului de primire in care era cazat, a precizat politia, potrivit AFP.

Victima este o tanara de 22 de ani, injunghiata in cursul diminetii in timpul serviciului la centrul Mölndal din apropiere de Göteborg (sud-vest). Ea a murit la spital unde a fost transportata, din cauza ranilor. Anchetatorii au identificat ca suspect un tanar din acest centru destinat adolescentilor intre 14 si 17 ani, insa au refuzat sa ii dezvaluie identitatea sau nationalitatea.

Citeşte şi: Comisia Europeană, avertisment dur pentru România: Suntem în PERICOL

"Acest tip de interventie devine tot mai frecvent. Ne confruntam cu tot mai multe incidente ca acesta", a declarat pentru AFP un purtator de cuvant al politiei, Thomas Fuxborg. Cazul survine in ziua in care politia nationala a cerut guvernului sa angajeze 4.100 de ofiteri suplimentari, necesari, in opinia sa, pentru a combate amenintarea terorista, a-i escorta la frontiera pe cei expulzati si a asigura ordinea in centrele pentru refugiati.

Citeşte şi: Radu Tudor, mesaj urgent pentru Klaus Iohannis: 'E executat de oamenii lui Băsescu'

Potrivit directorului politiei nationale Dan Eliasson, numarul neasteptat de mare de solicitanti de azil (163.000 in 2015, la o populatie de 9,8 milioane de locuitori) a pus sub presiune fortele de ordine in intreaga tara. "Suntem obligati sa raspundem numeroaselor acte de incalcare a ordinii publice in centrele pentru solicitantii de azil. In unele locuri, acest lucru necesita resurse politienesti considerabile. Nu se intampla aceasta in urma cu sase luni, iar noi nu mai putem reactiona la fel de eficient in alte domenii", a explicat el pentru agentia de presa TT. Afluxul de solicitanti de azil, care a luat proportii spectaculoase incepand cu luna august, a determinat Suedia sa reintroduca in noiembrie anul trecut controale la frontierele sale. Biroul National pentru Migratie gazduia la 1 ianuarie circa 101.000 persoane, adica 1% din populatia tarii, spun cei de la Agerpres.

Citeşte şi: Un lider PSD şi-a ieşit din pepeni la Antena 3: 'Ţinta DNA nu e Gabriel Oprea, ci...'

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.