Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un miting penibil, care arată că Dragnea poate fi alungat! Dar nu de această opoziție!

Eu credeam că, după marea adunare pesedistă, domnul Dragnea va sta în casă vreo săptămână și va plânge.

Greu pot să-mi închipui ceva mai ridicol decât faptul că, la momentul de vârf al acestei mega-șușanele, publicul s-a întors cu spatele la nomenklatura pesedistă și a început să plece.

 

Când dorea domnul condamnat Dragnea să însuflețească masele, să le cânte imnul și să aprindă lanterna telefonului, aplaudacii pesediști au luat-o la picior spre autocare. Se terminase băutura, se terminase mâncarea, banii n-au fost așa de mulți pe cât sperau, așa că oamenii au șters-o în timpul programului.

Asta ți se întâmplă când 99% din susținătorii tăi te votează și te aplaudă doar dacă le dai „ceva”: bani, mâncare, băutură, contracte cu statul... Marele miting pesedist a fost un dezastru. Nici măcar propaganda Antenei 3 n-a reușit să acopere eșecul. Ba mai mult, a fost evident că regizorul de platou al televiziunii lui Felix ține cu opoziția din stradă: în plin discurs al Satanei de Teleorman, a mutat camera de pe scena oficială pe clădirea Guvernului, unde era proiectat cuvântul „Rezist”.

 

Acesta a fost, deci, finalul penibil al mobilizării pesediste, beneficiind de sprijinul unui aparat de stat complet subordonat Partidului. Când armia ta cea mai fidelă dezertează la cel mai mic efort, e clar că PSD-ul lui Dragnea poate fi bătut. Omul nu are în spate decât mercenari, nimeni nu stă alături de el fără să fie plătit, dar și acești năimiți s-au săturat.

 

Însă, ca să-l alungi pe Dragnea, de partea cealaltă trebuie să fie o armată mobilizată, determinată și curajoasă. Ceea ce, cu regret vă spun, nu există. PNL este sfâșiat de lupte interne. Useliștii din partid se detonează unul câte unul, dezertând la PSD sau, pur și simplu, votând alături de coaliția lui Dragnea. USR este evident că și-a pierdut orice leadership și se pregătește să i se alipească lui Cioloș - ceea ce va genera, probabil, multe procese și scandaluri. Cât despre noua structură înființată de fostul premier tehnocrat, eu aș oferi un citat din domnul Cioloș, referitor la mitingul PSD: „Întru totul de acord cu Dragos Pislaru: Răspunsul la mitingul PSD de azi nu trebuie să fie nici miștouri sulfurate pe Facebook, nici mila superioară, nici contramanifestații ce dezbină mai mult”. Miile de oameni care, folosindu-se de rețelele sociale, au adus informații și au demontat construcția pesedistă se țin, deci, de „miștouri sulfuroase”. Oamenii curajoși din stradă, care au protestat pașnic și au proiectat pe Palatul Victoria cuvântul „Rezist” nu fac decât să dezbine, potrivit domnului Cioloș. Orice comentariu este de prisos.

 

Și, da, îmi amintesc că avem și un președinte, îl cheamă Klaus Iohannis. Am citit că infractorul Dragnea l-a amenințat cu moartea. Dar dacă dânsul tace și acum, după ce luni întregi a fost complicele guvernării PSD, de ce să-mi mai pese de acest personaj care, 90% din timp, este inexistent? De trei ori a acceptat președintele Iohannis să nominalizeze premierul lui Dragnea. Acum, e amenințat cu suspendarea sau chiar mai rău. Să-și rezolve între ei problemele!

Oastea lui Dragnea așteaptă doar un semn ca să o ia la fugă și să-l abandoneze pe condamnat. Dar e nevoie ca, în fața acestei adunături de mercenari, să se pună niște oameni curajoși și pregătiți să se lupte cu PSD. Românii sunt pregătiți de această confruntare. Nu însă și opoziția oficială, care moțăie liniștită prin palatele Bucureștiului.

PS: În timp ce scriam acest comentariu, mii de bucureșteni o fluierau, pe Arenele Națioanle, pe Gabriela Firea. Au obligat-o să plece și, o oră mai târziu, să-și închidă pagina de Facebook. O dovadă în plus că nu sunt invincibili, așa cum se cred!

 

 

 

COMENTARIUL ESTE ASUMAT DE AUTOR
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.