Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un mort şi trei dispăruţi în urma naufragiului unei ambarcaţiuni clandestine în Tunisia

Tunisia

O persoană a murit şi trei au fost date dispărute după naufragiul în largul insulei Djerba, în sudul Tunisiei, a unei bărci care transporta zece potenţiali migranţi, în mare parte tunisieni, a transmis miercuri Garda Naţională Maritimă, relatează AFP, potrivit Agerpres.

Şase persoane au putut fi salvate, a declarat purtătorul de cuvânt al Gărzii Naţionale Maritime, Housemeddine Jebabli.

Acest nou naufragiu survine la o zi după un altul, în largul oraşului Sfax, care a făcut doi morţi şi cinci dispăruţi. Aceştia din urmă nu au fost găsiţi încă, a precizat Jebabli pentru AFP.

Citește și: Cristian Tudor Popescu și-a ieșit din minți! ‘Un carnaval macabru. Pe vremea lui Ceaușescu se făcea lucrul ăsta frecvent’

În iulie, Garda Naţională tunisiană a recuperat 90 de migranţi care au părăsit coastele Tunisiei pentru a se îndrepta spre Italia, dintre care circa 20 de femei şi trei bebeluşi, care veneau cu toţii din ţări din Africa Subsahariană.

Între 1 ianuarie şi 31 august, 2.280 de persoane au fost interceptate în timp ce încercau să traverseze clandestin Marea Mediterană cu direcţia Europa, conform Gărzii Naţionale.

Câteva mii de tineri tunisieni, împinşi în special de şomaj şi de lipsa de perspective, îşi asumă în fiecare an riscul de a traversa Marea Mediterană ilegal. Persoane din Africa Subsahariană, venite în special prin Libia, îşi încearcă de asemenea şansa de pe coastele tunisiene.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.