Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un nou focar de pestă porcină africană a apărut în judeţul Botoşani. Doi porci au murit într-o gospodărie

porci

Un nou focar de pestă porcină africană a apărut în judeţul Botoşani, în urma confirmării bolii la doi porci domestici, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, prefectul Dan Nechifor.

Potrivit sursei citate, cei doi porci au fost găsiţi morţi într-o gospodărie din localitatea Mihălăşeni, iar probele prelevate de autorităţile sanitar-veterinare au confirmat existenţa virusului PPA.

"În acest caz s-au luat măsuri. S-a stabilit o zonă de protecţie şi o zonă de supraveghere în care sunt incluse şi cinci fonduri cinegetice. S-a reactivat unitatea locală de sprijin de la UAT Mihălăşeni", a afirmat Nechifor.

Acesta a atras atenţia asupra faptului că există posibilitatea apariţiei de noi cazuri de pestă porcină africană în judeţ, conform agerpres.

El susţine că a fost informat de Direcţia pentru Agricultură cu privire la faptul că în timpul recoltării cerealelor păioase au fost descoperite mai multe cadavre de mistreţi. Pe baza informaţiilor primite, Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor a declanşat anchete pentru a stabili dacă animalele moarte erau infectate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.