Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un nou 'front' Rusia-Ucraina: Ambasadorul ucrainean în Marea Britanie cere o treime din proprietățile externe ale fostei URSS

haszon.hu
razboi ucraina rusia ucraina tanc

Ucraina cere Federației Ruse să returneze "cel puțin" o treime din proprietățile externe ale fostei URSS, care s-au dovedit a fi la Moscova datorită faptului că aceasta și-a asumat datoriile Uniunii Sovietice, a declarat ambasadorul ucrainean în Marea Britanie, Vadim Pristaiko.

"Acum cerem Rusiei: trebuie să returnați cel puțin o treime din ceea ce se află în străinătate. În special, spațiile care se află în Marea Britanie și care au fost înregistrate ilegal, în opinia noastră, în favoarea Federației Ruse", afirmă Pristaiko, citat de Liga.net.

Pristaiko a recunoscut că Rusia și-a asumat toate datoriile URSS în schimbul faptului că toate proprietățile sale din străinătate vor ajunge la Federația Rusă. Potrivit acestuia, Ucraina a fost de acord cu acest lucru, dar nu a ratificat documentele.

În 1993, Federația Rusă s-a angajat să achite toate datoriile fostei Uniuni Sovietice cu condiția ca fostele republici sovietice să-i transfere bunurile străine rămase de la URSS. Cu toate acestea, după cum a declarat președintele rus Vladimir Putin în decembrie 2021, Moscova și-a achitat toate datoriile, iar Kievul nu și-a îndeplinit încă obligația de a transfera activele sale externe către Federația Rusă.

Pristaiko a condus Ministerul ucrainean de Externe în perioada 29 august 2019 - 4 martie 2020. Între 4 martie și 4 iunie 2020, a ocupat funcția de vicepremier pentru Integrare Europeană și Euro-Atlantică.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.