Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un nou MASACRU în Yemen: Zeci de rebeli, UCIŞI într-un raid al coaliţiei condus de Arabia Saudită

executie, yemen

Zeci de rebeli, printre care şi comandanţi, au fost ucişi în Yemen într-un atac al coaliţiei conduse de Arabia Saudită, au relatat media, la câteva zile după un raid similar în care a murit cel mai înalt responsabil politic al insurgenţilor, transmite AFP. Acest nou atac de vineri seară a avut loc în ajunul funeraliilor acestui lider politic, Saleh Al-Sammad, ucis la 19 aprilie într-un raid ţintit revendicat de aceeaşi coaliţie militară în vestul Yemenului, răvăşit de război, conform Agerpres.

Citește și: Atenție! O nouă înșelătorie vă poate aduce o factură uriașă- Cui nu trebuie să îi răspundeți la telefon

Eliminarea unor astfel de comandaţi, care reprezintă o lovitură serioasă pentru rebelii houthi, semnifică faptul că Arabia Saudită rămâne ferm decisă în favoarea unei soluţii militare în Yemen, potrivit unor experţi. În martie 2015 coaliţia militară aflată sub comandamentul Arabiei Saudite a intervenit în Yemen pentru a ajuta regimul preşedintelui Abd Rabbuh Mansur Hadi să oprească avansul rebelilor houthi pro-iranieni are ocupaseră mari porţiuni de teritoriu, printre care şi capitala Sanaa.

Vineri seară, coaliţia a vizat o clădire a Ministerului de Interne controlată de rebeli la Sanaa, a transmis postul de televiziune cu capital saudit Al-Arabiya, oferind un bilanţ de 38 de morţi în rândul rebelilor houthi. Conform acestei televiziuni cu sediul în Dubai, reuniunea urmărea pregătirea ceremoniei de înmormântare de sâmbătă. Postul de televiziune saudit El-Ekhbariya a transmis la rândul său că cel puţin doi comandanţi houthi se numără printre cei morţi. Rebelii au confirmat raidul, însă nu au oferit alte informaţii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.