Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un nou scandal de dopaj ARUNCĂ ÎN AER sportul românesc. O mare campioană a RECIDIVAT

Yupi.md
Cristina Iovu

Sportiva Cristina Iovu, medaliată cu bronz la Campioantele Mondiale de haletere din Aşgabat (Turkmenistan), din luna noiembrie, la stilul aruncat, la categoria 55 de kilograme, a fost suspendată provizoriu pentru încălcarea Codului antidoping, informează Federaţia Internaţională de Haltere (IWF), relatează News.ro.

"IWF anunţă că sportiva Cristian Iovu a fost acuzată de încălcarea aricolului 2.2 din Codul antidoping. Ca o consecinţă, sportiva este suspendată provizoriu, pentru o presupusă încălcare a regulilor antidoping. (...) IWF nu va face alte comentarii până când cazul nu va fi închis", se arată pe site-ul IWF.

În vârstă de 26 de ani, sportiva născută la Chişinău, care a mai concurat pentru Republica Moldova şi Azerbaidjan, riscă suspendarea pe viaţă, deoarece a mai fost depistată pozitiv cu testosteron, la JO din 2012 (la reanalizarea probei, în 2016), când a concurat pentru Moldova şi cu oxandrolon (steroid anabolic), la un test antidoping efectuat în afara competiţiei, în 2013.

Citește și: Marian Vanghelie DINAMITEAZĂ scena politică - Își lansează partid aflat la 'stânga PSD-ului'

Ea fost supendată doi ani, în 2013, după ce alesese că concureze pentru Azerbaidjan, şi încă doi ani, în 2016. Această ultimă suspendare i-a expirat la 22 iulie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.