Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un număr de 12 filme străine au fost selectate în competiția oficială a Festivalului Internațional de Film Transilvania de la Cluj-Napoca

Inquam Photos / Manases Sandor
TIFF

Un număr de 12 filme străine au fost selectate în competiția oficială a Festivalului Internațional de Film Transilvania (TIFF) de la Cluj-Napoca. Juriul va alege marele câștigător al Trofeului Transilvania, anunță MEDIAFAX.

Organizatorii TIFF anunță că 8 din cele 12 filme din competiția oficială reprezintă debuturile în lungmetraj de ficțiune ale unor regizori aflați la începutul carierei sau care s-au afirmat ca realizatori de seriale sau documentare.

Citește și: Monica Anisie: ‘Unii elevi vor fi la școală și alții vor urmări cursurile în sistem online, urmând să facă rocada în funcție de situația epidemiologică’

Directorul artistic al TIFF, Mihai Chirilov, spune că actuala competiție a festivalului abordează diverse genuri, de la comedie neagră și thriller la dramă erotică și film experimental.

„Punctul nodal este dinamica de familie și toate crizele care vin la pachet cu ea”, declară Chirilov.

Din Columbia, țara care a cucerit juriul anul trecut la TIFF cu „Monos” (r. Alejandro Landes), ajunge în competiție „Valea sufletelor”, debut al regizorului Nicolás Rincón Gille.

Urmează „Supernova”, al regizorului polonez Bartosz Kruhlik, și „Patrick” al belgianului Tim Mielants, care este autorul celui de-al treilea sezon al serialului „Peaky Blinders”.

Citește și: EXCLUSIV Atenție, Marcel Vela! Brigada Specială de Intervenție a Jandarmeriei vinde halate de protecție, pe Olx

Alte filme care vor fi proiectate în competiția oficială sunt „Rialto” al regizorului irlandez Peter Mackie Burns, „În sălbăticie”, primul film al danezei Jeanette Nordahl, „Babyteeth”, debutul australienei Shannon Murphy, „Jumbo”, debutul franțuzoacei Zoé Wittock, „Fidelitate”, al regizoarei ruse Nigina Sayfullaeva, „Povești din frizerie”, semnat de Amir Homayoun Ghanizadeh din Iran, „Norul din camera ei”, primul lungmetraj al regizoarei chineze Zheng Lu Xinyuan, „Defunct”, regizat de Zacharias Mavroeidis și „Sora”, al regizoarei Svetla Tsotsorkova din Bulgaria.

Cea de-a 19 ediție a TIFF va avea loc în perioada 31 iulie – 9 august la Cluj-Napoca.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.