Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un număr record de peste 1.800 de persoane au înotat în râul Elba, în oraşul german Dresda

Zadar Outdoor Festival
inot

Peste 1.800 de persoane au plonjat duminică în râul Elba în oraşul german Dresda (est) cu prilejul celei de-a 25-a ediţii a evenimentului Elbe Swim, informează DPA.

Înotătorii au parcurs circa 3,5 kilometri de la podul Loschwitz, cunoscut pe plan local şi sub denumirea de Blaues Wunder, în aval înspre Johannstadt Ferry Garden.

''Cu exact 1.843 de participanţi, am obţinut un record cu prilejul ediţiei aniversare'', a spus organizatorul Daniel Baumann. Totul a decurs fără incidente, pe o vreme frumoasă de vară. La finalul cursei, toţi participanţii au avut parte de o băutură, un cârnat tradiţional şi un duş, potrivit Agerpres.

Elbe Swim a fost organizat pentru prima dată în 1998 ca eveniment desfăşurat o singură dată pentru a demonstra nivelul de curăţenie a râului. Ulterior, manifestarea a devenit un reper permanent în calendarul oraşului Dresda.

Deşi Elba nu are ca destinaţie oficială înotul, această activitate nu este interzisă în apele râului şi este considerată inofensivă pentru persoanele cu o condiţie fizică optimă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.