Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un oficial maghiar susține că miliardarul George Soros este un 'actor politic' de două decenii

AP Photo/Manuel Balce Ceneta
george soros

Secretarul de stat ungar pentru relaţii internaţionale, Zoltan Kovacs, a asigurat într-un interviu acordat BBC că investitorul miliardar George Soros este de două decenii un "actor politic", relatează marţi agenţia MTI, citata de Agerpres

Acest statut reiese clar chiar din afirmaţiile lui Soros, precum şi din activităţile Fundaţiei pentru o Societate Deschisă şi ale organizaţiei Project Syndicate, care sunt principalele canale de difuzare a ideilor miliardarilor cu privire la Europa, a explicat Kovacs în interviul difuzat luni. El a insistat că "reţeaua instituţională" a lui Soros se bucură de o puternică influenţă fără a avea niciun mandat electoral.

Oficialul ungar a mai argumentat că ONG-urile asociate cu Soros nu au "nimic de-a face" cu societatea civilă, care "se construieşte de jos în sus". În momentul de faţă există 65.000 de organizaţii ale societăţii civile în Ungaria, a menţionat Zoltan Kovacs.

Citeste si VIDEO Captură RECORD a DIICOT - Peste 84 de kilograme de heroina au fost introduse în România

Acesta a mai remarcat că după criza migraţiei din 2015 s-a accentuat decalajul dintre "elita politică vest-europeană liberală de stânga" şi alegătorii din statele membre ale Uniunii Europene.

Secretarul de stat ungar a negat în acelaşi interviu că Universitatea Central-Europeană (CEU) a plecat din Budapesta, precizând că doar o parte din activităţile acesteia, care încălcau legislaţia Ungariei, au fost transferate în afara ţării.

În ce-l priveşte, Michael Ignatieff, preşedintele şi rectorul CEU, a denunţat faptul că CEU a fost forţată să se împartă în două, explicând pentru BBC că guvernul ungar nu a dorit să semneze un acord care, în baza unei legi adoptate în Ungaria în 2017, era necesar pentru ca universitatea să-şi poată continua activităţile la Budapesta. În lipsa acestui acord, CEU nu poate emite la Budapesta diplome acreditate în SUA.

Ignatieff a insistat că guvernul ungar este "un regim ostil tuturor instituţiilor libere" şi a descris poziţia guvernului ungar cu privire la Soros drept o "teorie fantastică a conspiraţiei", dând asigurări că în realitate capacitatea lui Soros de a influenţa evoluţiile din Ungaria este "practic zero".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.