Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un pădurar din Dolj a fost agresat de un hoț de lemne: Incidentul s-a produs în Ocolul Silvic Perișor

dcnews.ro
padurari

Un pădurar din județul Dolj a fost agresat de un hoț de lemne. Incidentul s-a produs sâmbătă în Ocolul Silvic Perișor. Pădurarul l-a urmărit pe hoț prin pădure, iar agresiunea s-a produs în momentul în care cei doi au ajuns în localitate, anunță MEDIAFAX.

Potrivit Romsilva, un pădurar al Ocolului Silvic Perișor din cadrul Direcției Silvice Dolj, a fost agresat sâmbătă, de o persoană surprinsă în timp ce tăia ilegal arbori. Angajatul Regiei Naționale a Pădurilor se afla într-o acțiune de monitorizare a unei lucrări când a descoperit într-o parcelă învecinată o persoană care tăiase ilegal trei arbori, cu un volum de 1,3 metri cubi.

Pădurarul a urmărit căruța încărcată cu lemne, iar când a ajuns în satul Verbicioara, el a fost înconjurat de mai multe persoane recalcitrante. Persoana suspectată de tăieri ilegale l-a lovit cu un obiect contondent în zona capului.

Citește și: SURSE - 'Șoptitorii' lui Orban, puși pe listă la alegerile parlamentare: frământări mari în PNL

Pădurarul a primit îngrijiri medicale, având un traumatism la nivelul capului. iar starea sa este stabilă. Agresorul a fost identificat de către polițiștii Secției de Poliție Rurală Plenița, lemnul tăiat ilegal a fost confiscat, iar cazul a fost preluat de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Băilești.

Potrivit statisticilor, începând cu anul 2015 și până în prezent s-au înregistrat 171 agresiuni la adresa personalului silvic care asigură paza pădurilor administrate de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva.

Regia Națională a Pădurilor – Romsilva administrează 3,13 milioane hectare de păduri aflate în proprietatea publică a statului român, aproximativ 48% din totalul pădurilor la nivel național, și asigură servicii silvice pentru circa un milion de hectare păduri aflate în alte forme de proprietate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.