Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un parc cu figurine gigantice, ce reproduc insecte de la noi din ţară, se amenajează lângă Odorheiu Secuiesc

e360.yale.edu
Fluturele monarh migrator

Un parc cu figurine gigantice, care reproduc insecte de la noi din ţară, se amenajează lângă municipiul Odorheiu Secuiesc, în premieră în România, şi va avea rolul de a-i împrieteni pe copii cu lumea insectelor şi de a oferi încă un punct de atracţie turiştilor care vin în zonă.

Iniţiatorul Insect Park este Fazakas Szabolcs, care a creat şi Parcul Mini Transilvania. El a declarat că ideea s-a născut în urmă cu mai mulţi ani, iar de atunci el şi echipa sa lucrează la materializarea ei, potrivit Agerpres.

De altfel, Insect Park se află lângă Parcul Mini Transilvania, pe o suprafaţă de circa patru mii de metri pătraţi fiind expuse atât insecte gigant, de 2 metri înălţime, cât şi insecte mai mici.

Parcul va fi singurul de acest fel din România, un parc asemănător putând fi vizitat în Polonia.

"Ideea s-a născut în urmă cu şase-şapte ani şi de atunci lucrăm la parc, ne pregătim. Avem insecte care sunt realizate în Asia, de mari dimensiuni, şi insecte realizate cu imprimanta 3D de echipa Legendarium, cu ajutorul biologilor", a declarat Fazakas Szabolcs, pentru AGERPRES.

În parc vor fi expuse 20 de insecte gigant, care vor fi robotizate, turiştii putând să vadă cum se mişcă ele în natură, dar şi alte zeci de figurine mai mici, realizate la Odorheiu Secuiesc.

Cei interesaţi vor putea să vadă doar insecte de la noi din ţară, de la banala căpuşă, la lăcuste, fluturi, buburuze şi chiar scorpionul care trăieşte în Dobrogea .

În parc se vor putea organiza lecţii de biologie, dar şi activităţi interactive, gen safari, copiii putând să descopere, "înarmaţi" cu lupe, ce insecte se află în jurul lor.

Pentru a-şi da seama care este dimensiunea unei insecte în lumea reală, vor fi amplasate lângă figurine şi diverse obiecte uzuale, şi ele gigantice, cum ar fi o cutie de chibrit sau o conservă.

Fazakas Szabolcs nu a vrut să dezvăluie prea multe detalii despre parcul inedit, unic în România, dar a dat asigurări că în maxim două săptămâni, cei interesaţi vor putea să descopere lumea fascinantă a insectelor.

El a mai spus că deja copiii membrilor echipei Legendarium au mers în parc şi sunt încântaţi de figurine.

"Copiilor nu le este frică, se plimbă printre ele, se joacă. Rolul parcului este să îi şi împrietenim cu lumea insectelor, să le arătăm ce este sub picioarele noastre, ce e în lumea înconjurătoare", a explicat tânărul din Odorheiu Secuiesc.

El a mai arătat că decizia de a construi Insect Park la Băile Seiche are legătură cu faptul că scriitorul şi etnograful Orban Balazs s-a ocupat şi cu studiul insectelor, iar Băile Seiche au fost înfiinţate de el, motiv pentru care obiectivul este şi un omagiu adus acestuia.

Fazakas Szabolcs, din Odorheiu Secuiesc, este creatorul serialului de desene animate Legendarium, singurul de acest fel din lume, care spune povestea legendelor secuieşti, dar şi a parcului Mini Transilvania, unde se regăsesc machete ale unor clădiri reprezentative din Transilvania, precum şi a muzeului Orban Balazs.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.