Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un pastor din USA spune că viitorul mersului la biserică este în metavers, deoarece 'ajunge la oameni care nu pot merge fizic la biserică'

bernardmarr.com
metaverse

Multe confesiuni religioase oferă acum locații digitale interactive pentru a completa serviciile tradiționale, dar unică pentru COVID-19 este oportunitatea de a experimenta spiritualitatea într-un mediu 3D captivant prin tehnologia realității virtuale (VR), conform cointelegraph.com.

Potrivit unui raport al NZ Herald, Garret Bernal și familia sa au fost absenți de la un serviciu recent de duminică în timpul carantinei pentru expunerea la COVID-19. Așadar, și-a îmbrăcat o cască VR și a încercat să se roage în metavers.

El a fost transportat instantaneu într-un tărâm virtual tridimensional de pășuni, stânci și râuri, în timp ce reprezentantul unui pastor l-a ghidat pe el și pe alții prin imagini generate de computer cu pasaje biblice care au prins viață. Bernal, un membru al Bisericii lui Isus Hristos a Sfinților din Zilele din Urmă, a declarat:

„Nu aș fi putut avea o experiență atât de captivantă a bisericii stând în banca mea. Am putut să văd scripturile într-un mod nou.”

Liderii religioși precum DJ Soto, un pastor cu sediul în Fredericksburg, Virginia, au susținut beneficiile VR și o consideră un pas înainte în realizarea de sine umană. Viitorul mersului la biserică, potrivit lui, este în metavers pentru că „ajunge la oameni care nu pot merge fizic la biserică” din cauza COVID-19 sau a altor aspecte. Vorbind cu Cointelegraph, Soto a subliniat că „conversațiile despre tehnologie și spiritualitate trebuie să coexiste”, afirmând:

„Avem oameni care participă din cauza COVID-19 sau din lipsă de accesibilitate la biserica lor fizică. Suntem o biserică Web3, prima de acest fel, care va conduce creștinismul în lumea curajoasă a criptomonedei, DAO-urilor, blockchain-ului și a altor tehnologii de ultimă generație. Conversațiile despre tehnologie și spiritualitate trebuie să coexiste. Trăim în cele mai bune vremuri pentru a experimenta inovații ca aceasta și așteptăm cu nerăbdare călătoria care urmează.”

Biserica VR se bazează în întregime pe metavers și își propune să dezvolte comunități spirituale iubitoare pe tărâmul virtual, a spus Soto.

Potrivit Herald, a existat puțin interes pentru a participa în timpul primului an, iar Soto s-a trezit frecvent predicând unui grup mic de persoane, dintre care majoritatea erau atei și agnostici care erau mai interesați să discute despre religie. Cu toate acestea, documentul precizează că grupul său s-a extins de atunci la aproximativ 200 de persoane.

Raportul citează un alt duhovnic, reverendul Jeremy Nickel, un pastor unitar universalist care locuiește în Colorado și se numește evanghelist VR. Ideea lui a fost de a construi o comunitate și de a „scăpa de cărămidă și mortar” când a înființat SacredVR în 2017. Cu toate acestea, abia după pandemia de COVID-19 numărul de membri ai grupului a crescut de la câteva zeci la sute de oameni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.