Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un personaj NECUNOSCUT, în fruntea Statului Islamic, după uciderea lui Abu Bakr al-Bagdadi

necunoscut

Noul lider al grupării jihadiste Stat Islamic (SI), care i-a succedat lui Abu Bakr al-Bagdadi lichidat în timpul unei operaţiuni a SUA, este "un perfect necunoscut", a declarat miercuri un înalt responsabil american, informează AFP, potrivit AGERPRES.

Citește și: EXCLUSIV Avem toate contractele cu fonduri europene ale lui Dan Barna! Partener în proiecte de peste 20 de milioane de euro

Organizaţia a anunţat săptămâna trecută desemnarea lui Abu Ibrahim al-Hashemi al-Qurashi drept succesor al lui al-Bagdadi, ameninţând SUA că va răzbuna moartea liderului său, ucis la sfârşitul lui octombrie în Siria.

Imediat după aceasta, preşedintele SUA, Donald Trump, a dat asigurări pe Twitter că Washingtonul ştie exact cine este acest succesor.

Însă, potrivit acestui înalt responsabil american, care a vorbit miercuri în faţa câtorva jurnalişti sub acoperirea anonimatului, analizarea reţelelor sociale arată că până şi susţinătorii SI nu ştiu mare lucru despre acest nou lider al lor.

"S-ar spune că acest om este un perfect necunoscut. Din puţinul care se cunoaşte despre el, nu suntem impresionaţi. Şi, dacă el se află în Irak sau în Siria, noi credem că el nu va mai fi multă vreme pe lumea aceasta", a spus responsabilul american.

Citește și: Ultimă oră! Decizii cruciale luate de Banca Națională, după instalarea Guvernului Orban

Acesta nu a dorit să spună mai mult, nici dacă Abu Ibrahim al-Hashemi al-Qurashi fusese deja, ca şi predecesorul său, deţinut de forţele americane.

După ce se autoproclamase, în 2014, "calif" al unui teritoriu ce număra până la şapte milioane de locuitori şi includea zone din Irak şi din Siria, Bagdadi devenise cel mai căutat om din lume.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.