Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un poliţist a fost reţinut pentru presupusă implicare în trafic cu ţestoase de Galapagos

Daily Monitor
inchisoare detinut penitenciar gratii

Un ofiţer de poliţie ecuadorian a fost arestat pentru traficul presupus al 185 de pui dintr-o specie de broască ţestoasă uriaşă din arhipelagul Galapagos, descoperiţi într-o valiză având ca destinaţie regiunea continentală, a anunţat luni parchetul, relatează AFP, potrivit AGERPRES.

''Ofiţerul de poliţie Nixon Alejandro P. D. va fi urmărit penal pentru presupusa sa implicare în expedierea întreruptă a 185 de broaşte ţestoase către Guayaquil'', pe coasta pacifică a Ecuadorului (sud-vest), potrivit aceleiaşi surse.

Parchetul a precizat pe Twitter că poliţistul ''va fi acuzat de infracţiuni împotriva florei şi faunei, pasibil de o pedeapsă cu închisoare de trei ani''.

Autorităţile au raportat duminică descoperirea valizei care conţinea 185 de broaşte ţestoase în timpul unei inspecţii pe aeroportul Baltra, una dintre insulele din arhipelagul ecuadorian, situat la o distanţă de 1.000 de kilometri de coastă.

Ţestoasele erau învelite individual în plastic, iar zece dintre ele erau deja moarte.

Ministerul Mediului a indicat luni că ''încă cinci broaşte ţestoase au murit, posibil din cauza stresului provocat de separarea de habitatul lor''.

Citește și: Piers Morgan continuă războiul cu Meghan Markle: Este una dintre celebrităţile ipocrite, smiorcăite şi privilegiate

Parchetul a însărcinat Parcul Naţional Galapagos (PNG) să monitorizeze exemplarele rămase în viaţă, care au fost transferate la centrul pentru ţestoase în captivitate de pe insula Santa Cruz, situată lângă Baltra.

"Examinarea veterinară a concluzionat că micile ţestoase nu au o stare de sănătate bună", a adăugat ministerul.

Cercetătorul Washington Tapia, expert în chelonieni, a precizat că ''în acest moment nu se poate determina cărei specii îi aparţin aceste broaşte ţestoase; este imposibil să le identificăm direct, chiar şi adulte''.

''Singura modalitate de a determina cu precizie o specie este prin analiza genetică'', a adăugat el.

Operatorul aeroportului Baltra a declarat duminică că ''vârsta ţestoaselor nu depăşeşte trei luni'' şi că, prin urmare, acestea sunt prea tinere pentru a se putea stabili din ce insulă provin după forma cochiliei lor.

Arhipelagul Galapagos, al cărui nume a fost inspirat de broaştele ţestoase uriaşe care îl populează de trei sau patru milioane de ani, este inclus în patrimoniul natural al umanităţii datorită florei şi faunei unice. Arhipelagul a servit drept laborator natural omului de ştiinţă englez Charles Darwin pentru teoria sa despre evoluţia speciilor.

Curenţii oceanici ar fi dispersat broaştele ţestoase pe insule, cred oamenii de ştiinţă, ceea ce a condus la existenţa a 15 specii diferite - dintre care trei sunt în prezent declarate oficial dispărute - fiecare fiind adaptată teritoriului său.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.