Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un poliţist din Olt a fost reţinut pentru nerespectarea regimului armelor şi tentativă de uzurpare a funcţiei

Un agent de poliţie de la Poliţia Drăgăneşti-Olt a fost reţinut miercuri de procurori de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, favorizarea făptuitorului şi tentativă de uzurpare a funcţiei, se arată într-un comunicat al instanţei.

Poliţistul reţinut ar fi bănuit în dosarul penal deschis după dispariţia unui pistol de la sediul Poliţiei Drăgăneşti-Olt, în toamna anului trecut, au informat surse neoficiale, potrivit Agerpres.

"La data de 2 martie 2022 procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a unui inculpat - agent de poliţie în cadrul Poliţiei Drăgăneşti Olt - cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de nerespectare a regimului armelor şi muniţiilor prev. de art.342 al.1, 3 C.p., favorizare a făptuitorului prev. de art.269 al.1 C.p. şi tentativă la infracţiunea de uzurpare a funcţiei, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, prev. de art.300 C.p. rap. la art.132 şi art.15 din Legea 78/2000, toate cu aplicarea art.38 al.1 C.p", se precizează în comunicat.

Agentul de poliţie va fi prezentat magistraţilor de la Judecătoria Caracal cu propunere de arestare preventivă.

Acţiunea procurorilor a beneficiat de sprijinul poliţiştilor de la Secţia Regională de Poliţie Transporturi Craiova şi din cadrul Poliţiei Drăgăneşti Olt, iar suportul de specialitate a fost asigurat de Brigada Operaţiuni Speciale Craiova.

În ziua de 20 octombrie, reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt au informat că a fost deschis un dosar penal pentru neglijenţă în serviciu după ce pistolul şi muniţia unui poliţist din Văleni, pe care acesta le-ar fi depus în camera de armament a Poliţiei Drăgăneşti-Olt, nu s-au mai găsit în încăperea respectivă când s-a prezent să le ridice.

Poliţistul din Văleni ar fi depus pistolul şi muniţia aferentă în camera de armament de la Poliţia Drăgăneşti-Olt în ziua de 18 octombrie şi s-a prezentat să le ridice pe 19 octombrie, când ofiţerul de serviciu i-a transmis că acestea nu se găsesc în încăperea respectivă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.