Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Grupul profesorilor români de pretutindeni, un proiect ambițios, dincolo de granițe!

Daniela Popescu, manager și profesor la Școala  de Limba Română Dacia din Atena a inițiat un proiect ambițios
Pentru prima dată, profesorii din Diaspora și Comunitățile istorice au posibilitatea de a face parte dintr-un grup nou înfințat, o mică comunitate  în care aceștia pot să dezvolte relații de prietenie, să realizeze proiecte de colaborare, să se sfătuiască și să schimbe idei și impresii.
Proiectul Danielei Popescu este unul măreț, este la început de drum și, așa cum ne-a declarat, pentru a avea succes este nevoie de implicarea tuturor profesorilor.
“Așa cum în România, cadrele didactice sunt organizate în diferite grupuri, comunități, la fel și noi, profesori români din străinătate  trebuie să  fim uniți într-un singur glas, pentru a putea disemina toate activitățile noastre, dar cel mai important, să realizăm proiecte de colaborare, de succes.”
Primul proiect  pe care-l vor pune în practică cadrele didactice înscrise în grup este desfășurarea primei conferințe internaționale a profesorilor români de pretutindeni. Conferința se va numi “ Educația românească dincolo de granițele țări” și va oferi posibilitatea tuturor participanților de a-și face cunoscute activitățile, tehnicile de lucru, modul de aplicare a educației românești în instituția în care lucrează.
Anul acesta se va desfășura online, pe platforma Zoom, însă, anul viitor  se dorește realizarea acesteia la Atena.
În grup s-au reunit profesori români  din toate colțurile lumii, care sunt interesați de colaborare reciprocă și care au primit cu mult entuziasm ideea de unitate în educație.
Sperăm ca această comunitate a profesorilor români de pretutindeni să devină o comunitate puternică, un exemplu bun de promovare a valorilor educaționale românești dincolo de granițele țării și mulțumim profesorilor care duc mai departe spiritul viu al identității românești, precum și valorile educaționale culturale ale României!

Corespondenta din Grecia, de la Daniela Popescu

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.