Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un român a murit din cauza gripei porcine

gripa

Un bărbat din București, în vârstă de 38 de ani, a murit joi dimineața, 4 februarie, din cauza gripei porcine. Numărul cazurilor de gripă porcină a ajuns în România de ordinelor zecilor.

De la începutul sezonului de supraveghere a infecțiilor respiratorii acute și până în data de 27 ianuarie 2016, s-au înregistrat 31 cazuri de gripă confirmate în laborator la nivel național, anunța Ministerul Sănătății.

Simptomele infecției cu gripa porcină la oameni sunt similare cu simptomele gripei sezoniere.

Principalele simptome sunt:

  • Febră (peste 38ºC)
  • Oboseală
  • Inapetență
  • Tuse, durere în gât
  • Stări de vomă și diaree

Gripa porcină, care a apărut în 2009 este cauzată de virusul H1N1 și este de tipul A. Oamenii iau  boala de la alți oameni, nu de la porci. S-a ajuns la denumirea de gripă porcină după ce virusul gripal s-a transmis la porci, după care a evoluat.

Ce recomandă Ministerul Sănătății

Ministerul Sănătăţii recomandă populaţiei ca, în această perioadă cu fluctuaţii frecvente de temperatură, să asculte sfatul medicilor, să respecte regulile de igienă şi să se vaccineze antigripal, pentru evitarea îmbolnăvirilor.

Măsurile de igienă personală, precum spălarea cu apă şi săpun a mâinilor, folosirea batistelor pentru strănut sau tuse sunt esenţiale pentru prevenirea îmbolnăvirilor prin afecţiuni respiratorii, şi în special prin gripă.  De asemenea, este recomandat să se evite zonele aglomerate şi expunerea prelungită la frig. În cazul în care este necesară deplasarea în spații deschise, este necesar să se folosească mijloacele de protecție adecvate.

Respectarea unui regim de viaţă sănătos – alimentaţie bogată în proteine, legume şi fructe, odihnă şi mişcare ( mers pe jos, cu bicicleta, patinaj, sporturi diverse) este esenţială pentru menţinerea unui corp sănătos.

De asemenea, persoanele vârstnice, în special cele cu afecțiuni cronice cardiace și respiratorii, este bine să evite deplasările și frecventarea locurilor aglomerate care creează premisele îmbolnăvirii sau a apariţiei complicaţiilor afecţiunilor existente.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.