Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un român salvează vieți în Marea Chinei de sărbători - O navă comandată de un român a salvat echipajul unei alte ambarcaţiuni care era în pericol de scufundare

refugiati naufragiu

O navă comandată de un român a salvat echipajul unei ambarcaţiuni aflate în pericol de scufundare, operaţiunea având loc pe data de 24 decembrie în Marea Chinei de Est, potrivit news.ro.

Ambasadorul maritim IMO Ovidiu Cupşa a declarat că pe data de 24 decembrie nava Monaco condusă de comandantul român Florin Negrău a salvat echipajul navei Zhong Fu Sheng, format din 13 marinari chinezi.

La 15.15 (ora locală), echipajul navei Monaco, navă port-container, aflată sub pavilion Liberia a recepţionat semnalul SOS al navei chineze Zhong Fu Sheng, aflată în pericol şi a început operaţiunea de căutare şi salvare.

Citește și: Fostul militar britanic Lishman INTRĂ iar sub TUNUL DIICOT, după dosarul Ayahuasca - Este anchetat într-un nou dosar pentru evaziune și spălare de bani

„La 15.40, ora locală, echipajul navei a găsit două bărci de salvare aflate în apropierea navei, care s-a scufundat nouă minute mai târziu. În cele două bărci de salvare se aflau 13 marinari, care au fost recuperaţi şi urcaţi în siguranţă la bordul navei Monaco”, a afirmat Ovidiu Cupşa.

El a precizat că la ora 16.30, după doar o oră şi 15 minute de la recepţionarea mesajului SOS, nava Monaco a comunicat către Hong Kong MRCC, că toţi cei 13 marinari se află în siguranţă la bordul navei.

O operaţiune asemănătoare a avut loc pe data de 22 decembrie. Atunci o navă comandantă de un român, care se afla în marş din Singapore spre China, a reuşit salvarea a zece naufragiaţi care îşi abandonaseră ambarcaţiunea după ce aceasta a fost lovită de ciclonul Krovanh. Operaţiunea de preluare a navigatorilor s-a desfăşurat cu greutate din cauza vântului şi a mării agitate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.