Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un secol de la aducerea Icoanei Maicii Domnului Portărița la Rădășeni

ziarul Lumina

Preasfinţitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor, prezintă într-un articol publicat în Ziarul Lumina istoricul Icoanei Maii Domnului Portăriţa de la Rădăşeni, de la a cărei aducere în acea localitate s-au împlinit 100 de ani.

„Icoana Maicii Domnului” din biserica satului Rădășeni, aflat în ţi­nutul Fălticenilor, fără să aibă faima icoanelor și a locurilor renu­mite ale lumii, are totuși o istorie minunată, plină de tâlc, care vorbeşte iară și iară despre milostivirea fără margini a lui Dumnezeu și a Maicii Domnului, izvor al multor minuni și rugătoare fierbinte pentru toţi fiii Bisericii, a spus Preasfinţia Sa.

Icoana Maicii Domnului din Rădă­șeni este împlinirea acestei rugăciuni făcute cu stă­ruin­ță în cetatea neîngenuncheată a Ortodoxiei, Sfântul Munte Athos, în 1887.Odată cu trecerea timpului, icoana poartă semnele vremii. Astfel, după înştiinţarea chiriarhului şi a Sectorului patrimoniu de la Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor, icoana a fost adusă la Bucureşti, pentru a fi restaurată, a mai explicat PS Timotei Prahoveanul, citat de Basilica.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.