Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un secretar de stat în Educație, profesor, recunoaște că nu a plătit impozit pe meditaţii: 'Am făcut cu apropiaţii și cunoștințe'

economica.net
meditatii

Secretarul de stat în Ministerul Educaţiei, Sorin Ion, a declarat, joi, în emisiunea Talk News de la Profit News TV, întrebat dacă a plătit impozit pe meditaţiile pe care le-a dat, că nu a făcut-o, arătând că nu a făcut din meditaţii a doua meserie, ci a a făcut-o cu apropiaţii şi cunoştinţele.

”Sunt profesor, momentan secretar de stat, mă voi întoarce la un moment dat la catedră, soţia e profesoară, sora mea este profesoară. Evident că trebuie salarii mai mari, e un fel de axiomă, nu poți să faci lucruri bune cu bani puţini”, a spus Sorin Ion, precizând că prin legea educaţiei ise va rezolva şi acest aspect al salarizării profesorilor.

Secretarul de stat a fost întrebat dacă a dat meditaţii, Sorin Ion răspunzând că a dat. Întrebat dacă a plătit impozit pe acele meditaţii, el a spus: ”Sincer, nu, dar eu nu am făcut din meditaţii a doua meserie, am făcut-o cu apropiaţi, cu cunoştinţe, de ani buni zero”.

Secretarul de stat a mai spus că în 1990, când a debutat ca profesor, ”nu avea salariul mai mic decât femeia de serviciu de la primărie, ci decât cea de la şcoală”.

”Problema asta este una cronică, dacă reuşim în legea educaţiei să ducem salariile într-o zonă decentă, putem spune că am făcut cel mai mare bine din sistemul de educaţie, din ultimii 32 de ani”, a spus Ion, arătând că salariul lui de profesor debutant a fost de 1700 de lei, în 1990, ”puţin mai puţin decât femeia de serviciu”.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.