Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un șef Dacia susține că puțini își vor mai permite mașini: 'Ne temem că vehiculele vor deveni un obiect de lux'

dacia

În cadrul unei mese rotunde cu jurnaliștii români prezenți la ediția din acest an a Mondial de l’Auto de la Paris, Xavier Martinet, vicepreședinte Dacia Sales & Marketing, afirmă că, deocamdantă, scumpirea mașinilor a avantajat marca românească parte a grupului Renault, însă prețurile au urcat atât de mult încât există temerea că vehiculele vor deveni produse de lux.

„În orice criză apar oportunități, iar ceea ce vedem noi este că inflația și scumpirea unor componente și materii prime a dus la creșterea prețului mașinilor. Unii dintre cumpărători văd cum o mașină de 20.000 – 25.000 de euro a ajuns să coste peste 30.000 de euro, iar astfel Dacia devine o alternativă foarte bună. Dar, în același timp, odată cu scumpirea mașinilor, pierdem o parte dintre clienții care, venind probabil de pe piața mașinilor second-hand, își doreau mașini foarte accesibile. Deci Dacia câștigă și pierde totodată. Asta nu ne bucură, dar, raportat la alte mărci de volum, cred că avem un avantaj.

Cu ani în urmă nu ne gândeam că un model Dacia va depăși prețul de 20.000 de euro. Dar atunci nu exista o criză a semiconductorilor, un război în Ucraina, prețul oțelului nu se dublase, nici cel al aluminiului nu crescuse cu 40%, etc. Lumea se schimbă, piața se schimbă și, în actualele condiții, creșterea prețului este inevitabilă. Așa cum vedeți scumpirile în gospodăria proprie și companiile auto le văd în propriul ciclu de producție. Nu am plănuit această creștere de prețuri, dar toți producătorii au fost nevoiți să o aplice. Întrebarea la care nu avem încă răspuns este dacă mașinile vor mai fi suficient de accesibile pentru toată lumea. În prezent ne temem că vehiculele vor deveni un obiect de lux. Aceasta este o problemă a întregii industrii auto. Sigur, nu suntem mulțumiți de situație, dar nu avem ce face, a declarat șeful diviziei de vânzări și marketing a Dacia”, a declarat șeful Dacia, potrivit economica.net.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.