Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un senator republican din SUA avertizează Turcia în legătură cu incursiunile pe care aceasta le face în Siria

washington

Turcia ar putea avea multe probleme dacă va continua să se implice în războiul civil multilateral din Siria, a declarat un senator din Statele Unite miercuri, în urma întâlnirii de săptămâna aceasta cu președintele turc Recep Tayyip Erdogan, relatează Reuters, informează Mediafax.

Lindsey Graham, membru republican al Senatului, a declarat în timpul unei vizite în Bagdad că Turcia ar trebui să susțină o prezență continuă a Statelor Unite în Siria.

Turcia a lansat două incursiuni militare în nordul Siriei în ultimii doi ani, combatând reprezentanții Unităților de Apărare a Poporului Kurd (YPG) și susținătorii Statului Islamic.

Vezi și: Consiliul Europei solicită Rusiei să-şi achite obligaţiile financiare faţă de acesta

Ankara critică Statele Unite pentru susținerea YPG, considerând miliția o organizație teroristă. De asemenea, Turcia a amenințat de mai multe ori că va începe operațiuni împotriva miliției din nordul Siriei, inclusiv în orașul Manbij, unde trupele americane sunt staționate alături de luptătorii YPG.

„Am încercat să îi explic că ar trebui să își dorească prezența Statelor Unite în Siria. Urmările plecării noastre ar fi devastatoare”, a declarat Graham după întâlnirea cu Erdogan.

„Dacă Turcia va continua să organizeze incursiuni ale armatei în Siria, va intra în probleme mari”, a adăugat aceasta.

Luna trecută, Statele Unite și Turcia au susținut o tentativă de acord, care presupunea retragerea membrilor YPG din Manbij și promisiunea celor două state de a asigura securitatea și stabilitatea în zonă. Reprezentanții Turciei au declarat că momentan, cele două armate patrulează separat zona.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.