Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un sindicalist din Venezuela, condamnat în 2011 pentru o crimă despre care pretinde că este nevinovat, a fost eliberat

litci.org
Rodney Alvarez

Sindicalistul venezuelean Rodney Alvarez, condamnat pentru o crimă despre care pretinde că este nevinovat şi închis peste zece ani, a fost eliberat vineri, au făcut cunoscut surse concordante, scrie AFP.

"Rodney a fost eliberat în sfârşit vineri dimineaţă în zori (...) şi va trebui să se prezinte la tribunal în fiecare lună", a declarat pentru AFP avocatul său Wilmen Romero.

Alvarez a fost arestat în 2011, acuzat că a împuşcat un muncitor pro-putere la o întâlnire sindicală din statul Bolivar, unul dintre cele mai violente din ţară. Sindicaliştii cred însă că aceasta este o acuzaţie falsă pentru a-i dăuna lui Alvarez, potrivit Agerpres.ro.

Organizaţia Internaţională a Muncii (OIM) a cerut în repetate rânduri eliberarea sa.

Alvarez, care şi-a susţinut mereu nevinovăţia, a fost condamnat la 15 ani de închisoare, dar în 2020, această condamnare a fost anulată în apel, instanţa considerând că "principiile elementare ale dreptului la apărare" au fost "încălcate", a adăugat avocatul lui.

Un nou proces urmează să aibă loc la 26 aprilie.

Marţi, procuratura a solicitat un studiu al aplicării pedepsei, subliniind "conduita exemplară" a deţinutului şi disponibilitatea acestuia de a colabora.

Alvarez "şi-a ispăşit 83% din pedeapsă în detenţie", a declarat procurorul general, Tarek William Saab, pe reţelele de socializare, subliniind că dacă a recunoscut faptele este eligibil pentru eliberare anticipată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.