Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un târg de antichități adună aproximativ 40 de colecționari din toată țara, la Muzeul Național al Țăranului Român din Capitală

antichitati

Un târg de antichități adună, de vineri până duminică, la Muzeul Național al Țăranului Român din Capitală, aproximativ 40 de colecționari din toată țara, cu lucruri vechi, de colecție, pentru a oferi o imagine vie a ceea ce a însemnat gospodăria țărănească în timp, scrie Mediafax.

Evenimentul de la Muzeul Național al Țăranului Român aduce în curtea interioară și în sala Acvariu a instituției, între orele 10.00 - 18.00, atât pentru cei care vor să vadă, dar și pentru cei care și-au propus să cumpere piese de costum țărănesc, țesături de interior (covoare, ștergare, fețe de pernă și fețe de masă), icoane pe lemn și pe sticlă, cruci, pristolnice, podoabe, mobilier crestat, pictat (lăzi de zestre, mese, scaune, blidare, lingurare, dulapuri), ceramică, donițe, vase din lemn, putinei, căuce, furci și roți de tors, fuse, vârtelnițe, felinare, ceasuri, candelabre, piulițe și râșnițe de alamă, dar și publicații socio-etnografice din perioada interbelică, bancnote vechi, timbre cu subiecte etnografice.

Citește și: Paul McCartney va lansa o carte pentru copii

"De asemenea, îmbiem publicul cu prăjituri, cozonaci și miere. Nu vor lipsi nici plantele de leac", spun cei de la Muzeul Țăranului.

"Vizitând acest târg, veți avea o imagine vie a ceea ce a însemnat gospodăria țărănească în ansamblul ei, invitându-vă să salvăm împreună obiectele de la uitare și degradare și să le reintroducem într-un circuit al civilizației urbane contemporane", mai spun organizatorii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.