Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un velier cu cinci persoane la bord, aflat în pericol de scufundare în Marea Neagră, după ce luase apă la bord, salvat de reprezentanţii ARSVOM

yachting

Un velier cu cinci persoane la bord, aflat în pericol de scufundare în Marea Neagră, după ce luase apă la bord, a fost salvat de reprezentanţii Agenţiei Române de Salvare a Vieţii Omeneşti pe Mare (ARSVOM), care au reuşit mai întâi scoaterea apei din interior, iar apoi remorcarea ambarcaţiunii în Portul Turistic Mangalia, potrivit news.ro.

Reprezentanţii ARSVOM au anunţat că, în noaptea de luni spre marţi, Căpitănia Mangalia a anunţat că velierul Minorca se află în pericol de scufundare, acesta luând apa la bord.

“În jurul orei 03:30, Centrul Maritim de Coordonare (MRCC) solicită ajutorul navei SAR Theia, aparţinând Agenţiei Române de Salvare a Vieţii Omeneşti pe Mare pentru a se deplasa către velierul Minorca, spre a-i acorda asistenţă. Sar Theia cu echipajul de la bord, condus de comandant Drăghici Lucian împreună cu Călin Valerică- ofiţer mecanic şi Drăgănoiu Aurel- timonier, s-a deplasat în direcţia indicată de MRCC, respectiv la est de Vama Veche, pentru a acorda ajutor velierului Minorca. În această intervenţie, echipajul de pe SAR Theia a folosit pompa mobilă de santină a navei Sar, pentru a scoate apa din interiorul velierului”, au transmis reprezentanţii ARSVOM.

Sursa citată a menţionat că velierul Minorca împreună cele cinci persoane de la bord, toate de naţionalitate română, a fost remorcat de către nava SAR Theia şi adus în condiţii de siguranţă în Portul Turistic Mangalia.

Reprezentanţii ARSVOM au mai precizat că intervenţia a fost una destul de dificilă din cauza vremii nefavorabile, cu vânt puternic forţă 6 Beaufort.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.