Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un vot-cheie privind reforma imigraţiei în SUA a fost amânat pentru săptămâna viitoare

www.realitatea.net
vot, referendum

Un vot-cheie privind o reformă a imigraţiei în Statele Unite, menită să pună capăt controversatelor separări în rândul familiilor migranţilor ilegali, a fost amânat pentru săptămâna viitoare, semn al divergenţelor existente încă în rândul majorităţii republicane, relatează AFP, potrivit Agerpres.

După o primă amânare anunţată pentru vineri la Camera Reprezentanţilor, liderii republicanilor au precizat joi, la ieşirea dintr-o lungă reuniune cu uşile închise, că nu vor supune într-un final textul la vot decât săptămâna viitoare. 

"Vom continua să lucrăm", a explicat la CBS Steve Scalise, numărul trei din partid. 

Liderii republicani au sarcina dificilă de a reconcilia opiniile dure şi cele moderate în jurul unui proiect mult mai vast decât rezolvarea crizei copiilor separaţi de părinţi lor migranţi. 

Un prim proiect de lege, reflectând poziţiile cele mai dure ale formaţiunii, a fost respins, aşa cum era de aşteptat, joi după-amiază, dar a reuşit să întrunească mai multe voturi decât se anticipa (193 pentru, 231 contra), aminteşte AFP. 

Planurile republicane păstrează linia decretului semnat miercuri de preşedintele Donald Trump: copiii migranţilor ilegali nu vor mai fi separaţi de familie, ci vor rămâne într-un centru de detenţie cu părinţii pe timpul urmăririi penale. 

Propunerea legislativă care va fi votată săptămâna viitoare merge însă dincolo de această problemă urgentă, incluzând prevederi legate de finanţarea zidului la frontiera cu Mexicul, statutul tinerilor aşa-numiţi 'dreamers' (visători) - cei câteva sute de mii de imigranţi ilegali sosiţi pe teritoriul SUA pe când erau minori -, precum şi de o reducere netă a imigraţiei legale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.