Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Una dintre cele mai mari vedete ale Turciei a fost ARESTATĂ: E acuzată de fraudă, corupţie şi agresiuni sexuale, alături de 10 dintre adeptele sale - VIDEO

houstonchronicle.com
extradare catuse

Poliţia turcă l-a arestat miercuri pe celebrul predicator creaţionist şi vedetă a micului ecran Adnan Oktar, dar şi circa zece din adeptele sale, pentru suspiciuni de fraudă, corupţie şi agresiuni sexuale, au relatat media, citate de AFP.

Figură controversată în Turcia, Oktar (62 de ani), celebru sub pseudonimul Harun Yahya, a devenit cunoscut marelui public datorită emisiunii sale la canalul de televiziune online A9, unde prezenta programe înconjurat de femei. Puternic machiate şi îmbrăcate sumar, femeile erau supranumite ''pisicuţe'' de către prezentator, scrie agerpres.ro.

Citește și: CSM a decis! Unde îşi va continua Kovesi activitatea de procuror

Oktar a fost plasat în detenţie la Istanbul, în cadrul unei anchete întreprinse de unitatea pentru infracţiuni financiare a poliţiei, după emiterea a 235 de mandate de arestare, a anunţat agenţia turcă de presă Anadolu. Bunurile sale şi cele ale altor persoane vizate de mandatele de arestare au fost confiscate.

Dintre mandate, 106 sunt în cazul unor femei şi au fost emise în provinciile Istanbul, Ankara, dar şi în Mugla şi Antalya (sud), şi le-ar putea viza pe acele ''pisicuţe''.

Citește și: Datele care contrazic Guvernul Dăncilă: Cât a crescut deficitul comercial în 2018

În timp ce operaţiunile erau în curs de desfăşurare, procurorul din Istanbul a indicat într-un comunicat, citat de cotidianul Hurriyet, că Oktar a fost arestat după ce a încercat să fugă.

Cu sprijinul unor elicoptere, poliţia a arestat alte 79 de persoane în cinci provincii turceşti, potrivit ziarului.

Citește și: Ea este câştigătoarea primei ediţii a show-ului ”POFTIȚI LA NEA MĂRIN”: Câţi bani a câştigat şi ce va face cu ei

Adnan Oktar a devenit celebru în străinătate după publicarea unui ''Atlas al creaţiei'', o carte cu 770 de pagini în care el respinge teoriile evoluţioniste.

În anii '90, când conducea o sectă, numeroase scandaluri sexuale în care era implicat au ţinut prima pagină a ziarelor şi i-au conferit o primă formă de notorietate.

Citește și: Veste importantă pentru români: Ce s-a întâmplat cu rata anuală a inflaţiei în iunie

El a fost urmărit în justiţie pentru ''asociere cu răufăcători'', dar a fost dezincriminat după mai bine de zece ani de proceduri.

În februarie anul acesta, între el şi şeful pe probleme religioase din Turcia, Ali Erbas, a izbucnit ''un război al cuvintelor'', după ce Erbas a afirmat că telepredicatorul ''şi-a pierdut probabil echilibrul moral''.

Citește și: Gigi Becali face un nou gest demn de apreciat: Pe cine va ajuta latifundiarul din Pipera

În aceeaşi lună, autoritatea din domeniul audiovizualului din Turcia, RTUK, a ordonat de cinci ori încetarea difuzării unor programe ale lui Oktar, care ''încalcă egalitatea dintre bărbaţi şi femei şi le înjoseşte pe femei'', şi i-a aplicat o amendă.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.