Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Una dintre victimele exploziei din blocul din Galați a murit!

Proprietarul apartamentului în care s-a produs explozia devastatoare din blocul situat în centrul orașului Galați a murit. El fusese transportat la spital în stare gravă având arsuri pe o mare parte a corpului. Vecinii lui nu pot reveni acasă deoarece scara interioară a fost afectată, potrivit Mediafax.

Proprietarul apartamentului în care în urmă cu 6 zile s-a produs explozia a murit la spital. Este vorba despre un bătrân de 89 de ani care avea numeroase arsuri provocate de deflagrație. Celelalte patru persoane rănite sunt în afara oricărui pericol, potrivit Mediafax.

În ceea ce privește imobilul afectat de explozie, experții au stabilit că scara a fost afectată și au decis să interzică accesul persoanelor.

„Explozia a avut loc din cauza acumulării de gaze dintr-un aparatament cu două camere situat la parterul blocului N6. S-a luat măsura de interzicere de utilizare a scării numărul cinci a blocului, până la primirea raportului de expertiză tehnică. Am primit și un memoriu tehnic care a stabilit că sunt anumite elemente care trebuie consolidate... ocazia cu care s-a dispus măsura ca acea scară să nu fie folosită. După consolidare se va face altă expertiză”, a declarat, presei, prefectul județului Galați, Eugen Hristache.

Citește și: PSD vede posibilă intrarea la guvernare (surse)

Persoanele care locuiesc în 10 apartamente nu pot ajunge la locuințele lor. De aceea, Primărie le-a oferit spații de cazare și, în paralel, caută soluții pentru acordarea unui sprijin financiar în vederea consolidării imobilului.

„Primăria municipiului Galați a făcut în regim de urgență un număr de 47 de anchete sociale după explozia de la blocul N6 tocmai pentru a veni în sprijinul acestor oameni. În primele zile, cinci famiilii au solicitat acordarea de locuințe de intervenție, dar au revenit asupra deciziei lor. Alte două familii au solicitat ulterior locuință de intervenție, dar urmează să decidă dacă acceptă sau nu sprijinul Primăriei. Analizăm posibilitatea acordării unui sprijin financiar pentru consolidarea imobilului, dar trebuie identificată calea legală în acest sens”, a explicat purtătorul de cuvânt al Primăriei Galați, Petrica Pațilea.

Săptămâna trecută, o explozie puternică a distrus zeci de apartamente dintr-un bloc din centrul orașului Galați. Zeci de oameni s-au autoevacuat din clădirea cu patru etaje. Pagube au fost înregistrate și la imobilele din jur, dar și în parcarea plină cu mașini. Zgomotul produs de explozie a fost atât de puternic încât mulți gălățeni din cartier au crezut că este cutremur.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.